De tien etappes van het Genkse titelparcours
Redactie
| 0 reacties

Racing Genk beleefde een formidabel seizoen ondanks de zaak-Pozuelo

De tien etappes van het Genkse titelparcours

Racing Genk heeft de titel beet. Door de nederlaag van Club Brugge op het veld van Standard hadden de Limburgers genoeg aan een gelijkspel in het Constant Vanden Stockstadion om zeker te zijn van de titel.

1: Genk zet Anderlecht meteen op zes punten

Anderlecht is met een vernieuwd elftal furieus aan de competitie begonnen. Twaalf op twaalf en een doelsaldo van 13-4. Maar op speeldag zeven zet Racing Genk de recordkampioen al op zes punten door in eigen huis met 1-0 te winnen. De ‘hosanna-gezangen’ over paars-wit verstommen. Na zeven speeldagen lijkt Anderlecht al titelkandidaat af.

2: Donderslag aan de Noorse hemel…

Genk won vijftien van de zeventien eerste wedstrijden van het seizoen. In de voorronde van de Europa League bleek het keer op keer veel te sterk en in de competitie bleef het enkel op een gelijkspel steken tegen Sint-Truiden en KV Kortrijk. De 3-1 nederlaag tegen het nietige Sarpsborg komt dan ook als een complete verrassing.

3: ...Blijkt een ‘accident de parcours’

Drie dagen later haalt Genk met 1-5 uit in de Ghelamco Arena. Nadien gaat Eupen voor de bijl en in de ‘hel van Istanbul’ krijgt Genk zelfs applaus van de thuisaanhang. Genk beleeft een droomseizoen en zal zich uiteindelijk als groepswinnaar plaatsen voor de 1/16e finale.

4: Ongeslagen Herfstkampioen

Racing Genk blijft op speeldag vijftien steken op 0-0 op het veld van Moeskroen. De Limburgers sluiten de heenronde van de Jupiler Pro League af zonder één nederlaag en tellen vier punten meer dan Club Brugge.

5: Genk krijgt half februari klappen door zaak-Pozuelo

In januari was de opluchting groot omdat Alejandro Pozuelo besloten had om te blijven, maar een maand later wou hij plots toch vertrekken. Naar de MLS deze keer. Een onherkenbaar Genk wordt in de Europa League uitgeschakeld door Slavia Praag en verliest op het veld van Club Brugge, dat nadert tot op acht punten. Pozuelo vertrekt uiteindelijk half maart naar Toronto FC.

6: Bondsprocureur doet de Limburgers bibberen

Racing Genk begint met vier punten voorsprong op Club Brugge aan play-off 1 en opent de debatten met zes op negen. In de slotfase van de derde wedstrijd tegen AA Gent wordt Ruslan Malinovskyi  uitgesloten.

Bondsprocureur Kris Wagner eist zeven speeldagen en dus het einde van de play-offs voor de Oekraïner. Genk dreigt na Pozuelo opnieuw een cruciale pion op het middenveld te verliezen. Malinovskyi  krijgt uiteindelijk het voordeel van de twijfel en wordt vrijgesproken.

7: Cruciale zege tegen Club Brugge

Op speeldag vier ontvangt Racing Genk Club Brugge, dat na een negen op negen nog maar één punt minder telt dan de Limburgers. Genk wint de topper met 3-1 en loopt opnieuw uit tot vier punten. Uitgerekend Malinovskyi zette iets voor het uur de thuisploeg op voorsprong na een fel gecontesteerde strafschop.  

8: Belangrijke overwinning op het veld van Antwerp

Genk wint op het veld van Gent én Standard en ontvangt op speeldag zeven ploeg in vorm Antwerp. “Als Genk ook deze wedstrijd wint, is het kampioen”, lees en hoor je overal. Genk wint overtuigend, maar blauw-zwart wil van geen wijken weten.

Club Brugge verloor op speeldag vijf twee dure punten op het veld van Antwerp, maar wint tegen Anderlecht en Gent en komt zo opnieuw tot op zes punten van Racing Genk. Maar “vijf en een half” punt klinkt uiteraard spannender.  

9: Spanning na wedstrijd in in Jan Breydel

Op speeldag acht kan Racing Genk voor het eerste de titel pakken. Het moet dan wel winnen in het Jan Breydelstadion. Genk komt al na vier minuten op voorsprong via Sébastien Dewaest. De thuisploeg stelt echter orde op zaken en komt 3-1 voor.

Een kwartier voor tijd krijgt Hans Vanaken de kans om er na een lichte strafschop 4-1 van te maken, maar de bal gaat tegen de lat. In minuut 87 scoort Zinho Gano de aansluitingstreffer en in de extra tijd trapt Aly Samata de gelijkmaker en virtuele titel tegen de paal.

10: Kampioen in het Constant Vanden Stockstadion

Racing Genk komt snel op voorsprong op het veld van Anderlecht, maar vergeet een tweede te maken. In de tweede helft komt Anderlecht langszij, maar ondanks een aantal kansen aan de twee kanten wordt er niet meer gescoord.

Door de nederlaag van Club Brugge op het veld van Standard, is de titel binnen voor Genk. Het is de vierde in de clubgeschiedenis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties