Nog jaren play-offs? "We gaan nog spreken over een aanpassing van play-off 2" en "Dit is nu wel even definitief"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Diegem
| 29 reacties
Nog jaren play-offs? "We gaan nog spreken over een aanpassing van play-off 2" en "Dit is nu wel even definitief"

De Pro League is eruit geraakt: de play-offs blijven vooralsnog bestaan. Rest de vraag: voor hoelang nog? Het antwoord: het zou nog wel eens een tijdje kunnen duren.

Om te beginnen: er lagen verschillende opties op tafel. Eentje met een verdeling 14-10, eentje met een reguliere competitie met 20 ploegen. Voor geen van beiden werd echter een meerderheid gevonden van 2/3e van de stemmen, nodig voor een wijziging.

En dus gaat men voorlopig door met het huidige format, met zestien ploegen en play-offs. "Er is vanalles aan bod gekomen en het is een discussie die al langer loopt", was kersvers voorzitter van de Pro League Peter Croonen duidelijk.

2024?

"We kiezen voor het status quo. Genk is een voorstander, wij vinden dat het niveau van onze competitie omhoog gaat door de play-offs. We kunnen niet ontkennen dat play-off 1 niet voor meer spektakel zorgt", klonk het. Wel zal er gekeken worden voor een aanpassing van play-off 2, op 7 juni wordt daarover gesproken. 

Maar toch: de play-offs zullen nog wel enkele jaren bestaan, lijkt het. "Ik ben geen voorstander om elk jaar opnieuw over het competitieformat te praten", aldus nog Croonen - die enkel voorzitter wilde worden van de Pro League als de play-offs behouden blijven.

Ik denk dat dit nu wel even definitief is

Ook Michael Verschueren liet al in de kaarten kijken: "Ik denk dat het nu wel even definitief is, al gaan we nog kijken voor een finetuning richting play-off 2. Verder gaan we kijken wat Europa gaat doen en wat hun plannen zijn vanaf 2024."

"Ik denk niet dat er nog veel zal veranderen tot dan, dan gaan we kijken hoe we daar mee om zullen gaan. Alles blijft voorlopig bij het oude. We zullen zien voor hoelang, voorlopig is dit de status quo waarin we zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties