OFFICIEEL: Na promotie en bekerwinst met KV Mechelen gaat Tim Matthys op voetbalpensioen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 19 reacties

Na promotie en bekerwinst met KV Mechelen gaat Tim Matthys op voetbalpensioen

OFFICIEEL: Na promotie en bekerwinst met KV Mechelen gaat Tim Matthys op voetbalpensioen
Foto: © photonews

Dat noemt met stoppen op een hoogtepunt! Tim Matthys won op z'n 35ste de Beker van België en dwong met KV Mechelen promotie af naar eerste klasse A. Vrijdag heeft hij besloten om een punt achter zijn carrière als profvoetballer te zetten.

"Na 15 jaar profvoetbal heb ik besloten om een einde te maken aan mijn carrière. Afscheid nemen met een titel en de Beker van België ... het kan slechter", postte Tim Matthys vrijdagochtend op zijn Instagram.

Matthys maakte zijn debuut als profvoetballer bij KAA Gent. Hij kende een succesvolle periode bij Zulte Waregem waar hij de Beker van België won (2006) en in 2019 deed hij dat kunststukje nog eens over met KV Mechelen.

"Het was niet evident om deze beslissing te nemen, maar het is volgens mij de juiste", schreef hij nog op Instagram. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m out... Na 15 jaar profvoetbal heb ik besloten om een einde te maken aan mijn carrière. Afscheid nemen met een titel en de Beker van België ... het kan slechter. 15 seizoenen lang heb ik mijn jongensdroom mogen beleven. ‘Wat wil je later worden?’ Geen twijfel mogelijk... Profvoetballer! Ik ben dan ook ongelooflijk fier dat ik mijn eigen weg gezocht, gevonden en gevolgd heb. Heel mijn leven stond voetbal op de 1e plaats, dus was het niet evident om deze beslissing te nemen, maar het is volgens mij de juiste. Mijn grote dank gaat uit naar mijn ouders, familie en mijn vrouwtje! Samen zijn we 15 jaar geleden aan dit avontuur begonnen bij @kaagent en we hebben alles samen beleefd. Nu is het tijd om te gaan genieten van andere dingen in het leven en ons gezin. Louise & Julot zullen hopelijk later ook fier terugkijken op wat papa verwezenlijkt heeft. 2 x de Beker van België, 2 titels in 1B, 1 promotie, 9 Europese wedstrijden... Ik ben mijn clubs eeuwig dankbaar dat ik de kans gekregen heb om deze triomfen te beleven. Racing Strijpen, KSV Sottegem, KAA Gent, SV Zulte Waregem, Panthrakikos. Lierse SK, RAEC Mons & KV Mechelen. Bedankt! Maar nu is het dus tijd om een nieuwe weg in te slaan. Ik bedank graag al de trainers, medespelers, alle supporters en alle medewerkers van al mijn clubs! Te veel mooie mensen om op te noemen! Bedankt om er voor mij een onvergetelijke periode van te maken. Bedankt

Een bericht gedeeld door timmatthys7 (@timmatthys7) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties