Analyse Au suivant: Club Brugge heeft ongeziene stoelendans onder Belgische coaches in gang gezet

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 17 reacties
Au suivant: Club Brugge heeft ongeziene stoelendans onder Belgische coaches in gang gezet
Foto: © SC

Philippe Clement werd officieel voorgesteld bij Club Brugge, bij KRC Genk is zijn opvolger ondertussen ook bijna geland. En het gevolg is dat de stoelendans onverminderd zal verder gaan de komende weken, ook onder de coaches.

Philippe Clement trok van kampioen KRC Genk naar Club Brugge, bij de Limburgers zal Felice Mazzù zijn opvolger worden. Op enkele details na is de deal helemaal rond, ook Mehdi Bayat zou ondertussen zijn fiat voor de transfer hebben gegeven.

En dus moeten ze bij Charleroi na vele jaren trouwe dienst van Mazzù nu zelf ook op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Volgens RTBF zouden ze daarbij uitkomen bij Luka Elsner, die dit seizoen grote sier maakte bij Union in 1B én play-off 2.

Stoelendans

De stoelendans gaat zo mogelijk onverminderd verder, want als de Sloveen zou kunnen worden losgeweekt bij de Brusselaars, moeten ook zij op zoek naar een nieuwe coach. Anderlecht, Oostende en Moeskroen hebben ondertussen al een nieuwe coach, maar Bernd Storck is een van de coaches die nog op zoek is naar een nieuwe job.

Ook Hein Vanhaezebrouck, Ivan Leko, Hugo Broos en diverse anderen zijn nog vrij op de markt momenteel. Mogelijk dat ook zij dus nog ergens zullen aansluiten, temeer er bij Gent (Thorup) en Antwerp (Bölöni) ook nog geen knopen zijn doorgehakt.

En wat als ...? 

In de wandelgangen klonk al Leko bij Antwerp, terwijl ook Marc Brys (STVV) en Makelélé (Eupen) al werden gelinkt aan topclubs. Al zou dat betekenen dat er dan ook dáár weer moet worden verder gezocht. Enkel Kortrijk, Standard en Zulte Waregem lijken zeker door te doen met de coach van vorig seizoen, normaal gezien blijft Custovic ook bij Waasland-Beveren (al is het nog wachten op de impact van Propere Handen). Bij promovendus(?) KV Mechelen heeft Wouter Vrancken al bijgetekend.

En wat als Roberto Martinez alsnog naar Barcelona zou verkassen en de Rode Duivels een nieuwe bondscoach nodig hebben? Dan kan plots misschien nog veel méér - Michel Preud'homme werd drie jaar geleden al genoemd bij de Duivels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties