Landskampioen KRC Genk komt met nieuw project 'FRZA! Limburg' op de proppen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Landskampioen KRC Genk komt met nieuw project 'FRZA! Limburg' op de proppen
Foto: © photonews

Voor KRC Genk was het door de landstitel een seizoen om nooit meer te vergeten. Maar de Limburgers waren ook met de ploegen uit de bovenbouw van de jeugd erg succesvol. En dus blijft Genk er alles aan doen om de kaart van de jeugd te trekken.

KRC Genk heeft dinsdagavond op de Jos Vaessen Talent Academie een nieuw jeugdproject uit de doeken gedaan: FRZA! Limburg. Dat houdt in dat Genk vanaf volgend seizoen nauwer gaat samenwerken met enkele interprovinciale voetbalclubs uit de regio. 

Samenwerking met Limburgse clubs

Genk zal bij de betrokken clubs een technisch coördinator en een opleider afvaardigen. Zij zullen bijdragen aan de opleiding van de trainersstaf en zorgen voor gerichte trainingen voor de categorieën U7 tot U10. 

"Win-win is bij de samenwerking de belangrijkste doelstelling. Voor KRC Genk is dat een actieve rol spelen bij de opleiding van Limburgs voetbaltalent. Voor de deelnemende clubs betekent FRZA! Limburg een extra kwaliteitsinjectie in de opleiding en begeleiding van haar jeugdspelers", laat Genk weten in een persbericht.

Vier clubs met interprovinciaal label

Bilzerse-Waltwilder zal komend seizoen de samenwerking starten, het seizoen daarna volgen ook Wellen, Hades en Thes Sport. "Talent mag niet verloren gaan, met het FRZA! Limburg project werken we daarom graag mee aan de opleiding van de jongste leeftijden bij enkele sterke Limburgse clubs", zegt Roland Breugelmans, directeur Jeugdacademie bij de landskampioen.

"Daarnaast is er ook met alle Genkse provinciale clubs een samenwerking met regelmatige momenten van kennisoverdracht. Samen nog méér Limburgs toptalent opleiden, daar gaan we voor!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties