Opmerkelijk: aanwinst Real Madrid (50 miljoen euro) had evengoed bij ... Antwerp kunnen zitten

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 8 reacties
Opmerkelijk: aanwinst Real Madrid (50 miljoen euro) had evengoed bij ... Antwerp kunnen zitten
Foto: © photonews

Zouden ze zich bij Antwerp voor de kop hebben geslagen de voorbije week? Het zou zomaar kunnen, want een van de spelers die nog geen drie jaar geleden op hun radar stond, is plots bijna 50 miljoen euro waard.

Ferland Mendy ruilde Olympique Lyon in voor Real Madrid voor 48 miljoen euro, al kan dat bedrag via bonussen nog oplopen.

In het seizoen 2016-2017 werd diezelfde Mendy nog op een scoutingslijst van Antwerp gezet. Bij B-Scouting - toendertijd actief voor The Great Old - waren ze onder de indruk van de speler en dus werd er gepolst of hij haalbaar zou zijn.

Actieradius, versnelling en dribbelvaardig

Uiteindelijk kon Antwerp hem niet snel genoeg losweken bij Le Havre, waarop Lyon op de proppen kwam en de dribbelvaardige speler met een grote actieradius en enorme versnelling meteen wegkaapte met een constructie waardoor hij nog even bij Le Havre kon blijven.

Daarna ging het snel, heel snel. Dat hij nu al bij Real zou gaan spelen, dat had niemand durven voorspellen. Maar dat er een grote toekomst in Mendy zat, dat stond buiten kijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties