Wat nu, Jonge Duivels? Zit het EK er al op na de nederlaag tegen 'zwakke broertje' Polen?
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Reggio Emilia
| 5 reacties

Hoe zit het met de verdere EK-ambities van de Jonge Duivels? Schrijvers, Cobbaut en Cools reageren

Wat nu, Jonge Duivels? Zit het EK er al op na de nederlaag tegen 'zwakke broertje' Polen?

Zo groot het verlangen was om op het EK te schitteren zo groot was de teleurstelling na de 2-3 tegen Polen. Enkel de drie groepswinnaars en de beste tweede stoten door naar de halve finales, dus de resultaten tegen toplanden Spanje en Italië zullen van een andere orde moeten zijn.

Met Spanje en gastland Italië staan er België nog twee loodzware opdrachten te wachten in groep A. “We kunnen elke match winnen, dus we moeten blijven geloven. Als je niet in die 6 op 6 gelooft, waarom speel je die matchen dan nog”, vroeg de aanvoerder van de nationale beloftenploeg zich af.

“We hebben niks meer te verliezen. Nu kunnen we bevrijd spelen en tonen wat we in ons mars hebben. Wie weet kunnen we nog wel verrassen. Doorgaan zit er zeker nog in, maar het zal erg moeilijk worden”, was de visie van Dion Cools na de nederlaag.

Nu al rekenen

“Die eerste match verliezen is nooit leuk. Zeker niet omdat het tegen de ‘minst goeie’ tegenstander was”, aldus Elias Cobbaut na de match. “Woensdag is het tegen Spanje en die match gaan we vol goede moed aanvatten”, besloot de verdediger.

Na een match wordt het dus al rekenen voor de Jonge Duivels. “Een gelijkspel tussen Spanje en Italië zou ons misschien wel goed uitkomen. Dan moeten we hopen dat Polen ook eens gelijkspeelt en is het aan ons om te winnen”, was het strijdvaardige besluit van Dion Cools.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties