EXCLUSIEF - Roberto Martinez: De gigantische kloof met de Rode Duivels is geen rem op de ontwikkeling van de Beloften
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Sassuolo
| 1 reacties

Roberto Martinez duidt Tielemans als voorbeeld aan voor een juiste aanpak van de Beloften

EXCLUSIEF - Roberto Martinez: De gigantische kloof met de Rode Duivels is geen rem op de ontwikkeling van de Beloften

Roberto Martinez is in Italië om de eerste twee groepswedstrijden van de Jonge Duivels te volgen. Het wordt een grote uitdaging voor hen om het ooit tot Rode Duivel te schoppen. De kloof tussen de twee ploegen is enorm, maar dat hoeft niet per se een nadeel te zijn denkt de bondscoach.

“Voor elke speler moet het niveau van de Rode Duivels een doelstelling zijn. Ze worden op dezelfde wijze behandeld en het is een stimulans voor hen om in Tubeke, in dezelfde omstandigheden als de A-kern, te werken”, legde Roberto Martinez uit onder de Italiaanse zon.

Als je niet de mentaliteit hebt om die druk te voelen, dan zoek je excuses.

De Rode Duivels voeren de FIFA-ranking aan en maken het de Beloften erg moeilijk om het tot de A-kern te schoppen. "We kunnen hen geen doel vooropstellen om 'de ideale speler' te worden. Ook al ligt de lat enorm hoog, de nationale ploeg moet alle spelers inspireren. Als je niet de mentaliteit hebt om die druk te voelen als speler, dan ben je op zoek naar een reden om dat niveau niet te bereiken."

Tielemans

Het kan, die kloof dichten. Denk maar aan een  de speler van 1997 die boven het niveau van de Jonge Duivels is uitgestegen. "Youri Tielemans is daar het perfecte voorbeeld van. Hij behoort tot een volledig andere generatie dan de huidige bij de Rode Duivels, maar door de juiste persoonlijkheid en veel toewijding heeft hij er zich wel in gemanifesteerd."

Martinez ziet overigens wel een goede manier om het niveauverschil tussen Beloften en A-kern kleiner te maken. “We moeten zo veel mogelijk aan die toernooien deelnemen. Het is de uitgelezen kans om deze spelers voor te bereiden op het niveau van de Rode Duivels”, besloot hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties