Is Najar wel zo blessuregevoelig als wordt aangenomen?
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 4 reacties

Andy Najar sukkelde in 2017 van de ene blessure in de andere

Is Najar wel zo blessuregevoelig als wordt aangenomen?
Foto: © photonews

Andy Najar moest vorige week afhaken bij Honduras in aanloop naar de Gold Cup. De Hondurees moet misschien opnieuw onder het mes en staat alleszins weer een hele tijd aan de kant.

Voor de rechterflankspeler is het al zijn zevende zware blessure op drie jaar tijd.

Andy Najar ruilde in januari 2013 DC United voor Anderlecht. De eerste maanden werd hij klaargestoomd bij de beloften, maar in het seizoen 2013-2014 kwam hij aan de oppervlakte en speelde hij 27 wedstrijden voor de hoofdmacht van Anderlecht.

Het seizoen daarop kwam hij 48 keer in actie en ook in het seizoen 2015-2016 speelde hij zowat alles. Tot hij op 17 april 2016 zijn kruisband scheurde tegen Club Brugge. Het begin van een lange lijdensweg.

Najar zou uiteindelijk zes maand aan de kant staan. Sindsdien sukkelde hij van de ene blessure in de andere. Maart 2017: hamstringblessure, twee en een halve maand aan de kant. Juli 2017: blessure aan de heup, twee maand aan de kant.

September 2017: hamstringblessure: drie maand out. December 2017: nieuwe heupblessure, vier maand aan de kant.

Na het ‘zwarte jaar 2017’ ging het een stuk beter met Najar. Het afgelopen seizoen speelde hij opnieuw dertig wedstrijden voor Anderlecht. Maar in de aanloop naar de Gold Cup liep het dus opnieuw fout.

De grote vraag is of Najar wel zo blessurgevoelig is als algemeen wordt aangenomen, of hij –in 2017- een aantal keer te vroeg terugkeerde uit blessure en zich daardoor opnieuw blesseerde.

Ondanks het jaar 2017, speelde Najar de afgelopen seizoenen toch gemiddeld meer dan 27 wedstrijden voor Anderlecht. Dat zijn geen cijfers van een kreupele voetballer zonder toekomst.

Maar of Najar nu deze zomer onder het mes moet of niet: hem als hij hersteld is rustig laten terugkeren lijkt alleszins geen overbodige luxe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties