Lukebakio denkt nog niet aan de Rode Duivels
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Sassuolo
| 1 reacties

Dodi Lukebakio focust zich op het EK en niet op de Rode Duivels

Lukebakio denkt nog niet aan de Rode Duivels

Van alle Belgen op het EK U21 lagen de verwachtingen bij Dodi Lukebakio wellicht het hoogst. Hij maakte furore in de Bundesliga, maar de winger van Watford kon het nog niet helemaal waarmaken op het EK voor beloften.

Die hoge verwachtingen zijn natuurlijk gebaseerd op een erg sterk seizoen bij Bundesliga-promovendus Fortuna Düsseldorf. Maar de druk, die heeft weinig impact op Dodi Lukebakio.

"Die aandacht en de druk, daar voel ik eerlijk gezegd weinig van", aldus Lukebakio, die niet vindt dat hij de ploeg moet dragen. "Het collectief is onze sterkte en ik wil het team daar zo veel en zo goed mogelijk bij helpen."

Hoe denkt Lukebakio eigenlijk zelf over zijn prestaties, eerst als flankspeler en tegen Spanje, heel de tijd op de loer liggend, als spits. "Na een nederlaag is het moeilijk om aan zelfreflectie te doen. Waar de coach me ook zet, ik doe steeds mijn stinkende best."

"Tegen Polen hadden we het bijzonder moeilijk en hebben we het nagelaten om de match af te maken. Zij waren iets volwassener en de nederlaag was zwaar om te accepteren."

Rode Duivels

Voor de spelers is het een uitgelezen mogelijkheid om zich aan de wereld te tonen, en aan Roberto Martinez, ook aanwezig op de persconferentie. "Rode Duivel worden betekent erg veel voor mij. Nu zit ik echter op het EK, dus dat verdient mijn volledige focus."

"De nationale ploeg is een droom van vele spelers, ook die van mij", ging hij verder. "Ik hoop het ooit zo ver te schoppen, maar een transfer en de Duivels is voor later, nu wil ik presteren op het veld", herhaalde Lukebakio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties