BREAKING: Arjen 'De Man van Glas' Robben houdt op met voetballen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

Arjen Robben stopt op 35-jarige leeftijd met voetballen

BREAKING: Arjen 'De Man van Glas' Robben houdt op met voetballen
Foto: © Photonews

Linksbacks kunnen opgelucht ademhalen: Arjen Robben zal hen niet meer bestoken met de klassieke Robben-actie, naar binnen snijden met links en de verste hoek zoeken. De Nederlander heeft besloten dat het genoeg is geweest.

De linksvoetige flankspeler heeft zijn afscheid van het profvoetbal in een persbericht aangekondigd. Zijn seizoen bij Bayern München was het laatste in de erg succesvolle carrière van de aalvlugge winger die 96 keer uitkwam voor Oranje.

Robben kwam achtereenvolgens uit voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Bij die laatste club speelde hij het langste en won hij de Champions League. In 2010 bereikte hij de WK-finale en in 2014 pakte hij brons met Oranje.

In elk land waar hij speelde pakte Robben het kampioenschap. Een smet op Robbens carrière waren zijn vele blessures. Daardoor kon hij ook niet meer ten volle van het spelletje genieten. In zijn laatste seizoen kwam hij slechts een duizendtal minuten in actie.

Na zijn afscheid bij Bayern München was het niet zozeer de vraag of Robben ging stoppen, maar naar welke club hij zou gaan. Na lang beraad heeft hij dan toch maar besloten om een punt achter zijn carrière te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties