Anderlecht hakt na match tegen Ajax knopen door: heel wat spelers voor B-kern

Anderlecht hakt na match tegen Ajax knopen door: heel wat spelers voor B-kern
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vincent Kompany keek gisteren nauwlettend toe terwijl 19 man sterke kern zijn oefenvormen afwerkte. 11 spelers bleven binnen voor verzorging en individuele oefeningen. Maar na zondag gaan er zware knopen doorgehakt worden.

Anderlecht is immers niet van plan om straks met een kern van 45 (!) de rest van de voorbereiding te gaan afwerken. Na de stage zullen veel jongens te horen krijgen dat ze in een B-kern terecht komen. Het is niet de bedoeling om al die mannen bij de beloften te steken, maar wel om ze onder leiding van één van de assistenten apart te laten trainen.

"Dat het dan moeilijk wordt om sommigen van hen te verkopen? Tja, we moeten keuzes maken", aldus Frank Arnesen. "Na de stage gaan we met Vincent samenzitten om een schifting te maken. Het is niet mogelijk om te trainen met zoveel mensen. We zijn nu al met zoveel en straks komen daar alle internationals nog bij..."

Gisteren viel in de kern te horen dat iedereen zich dubbel plooit om die schifting te overleven. Uiteindelijk wil Anderlecht naar een groep van om en bij de 28 man, waarvan heel wat jeugd. Het verdict zal voor sommigen dus hard worden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties