Interview Sambi Lokonga heeft Congo ontdekt: "In België heb je zo'n atmosfeer niet" en "Stel je voor hoeveel video's we met Anderlecht hadden moeten maken ..."

Sambi Lokonga heeft Congo ontdekt: "In België heb je zo'n atmosfeer niet" en "Stel je voor hoeveel video's we met Anderlecht hadden moeten maken ..."
Foto: © photonews

Albert Sambi Lokonga is voor de eerste keer teruggekeerd naar 'zijn' Congo en heeft er mooie emoties opgedaan.

Albert Sambi Lokonga (19) mag dan wel geboren zijn in België, maar net als zijn broer Paul-José Mpoku heeft hij nog steeds nauwe banden met Congo - waar Mpoku ook international is. 

De youngster van RSC Anderlecht trok dan ook voor het eerst naar Congo: "We hebben er nog veel familie en het was emotioneel om ze voor het eerste keer te zien in levende lijve", aldus Lokonga. 

"En Congo zien spelen was indrukwekkend. 100.000 mensen in het stadion, echt gek - een atmosfeer die je in België nooit zal vinden. Alles is er extreem: als je scoort, ben je een held. En als je verliest, dan ben je niets waard."

Zo moesten de spelers van het land zich ooit excuseren in een video aan de supporters na een verlies in de poules van de Afrika Cup: "Zie je dat in België al gebeuren? Het aantal video's dat we hadden moeten maken met Anderlecht ...", kon er een lachje af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties