Opgepast 'favorieten van 1B'! Het razend ambitieuze gevaar komt uit... Luxemburg
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties

Het Virton van eigenaar Flavio Becca is ongelooflijk ambitieus

Opgepast 'favorieten van 1B'! Het razend ambitieuze gevaar komt uit... Luxemburg
Foto: © photonews

De voetbaljaargang in 1B kan niet spannender worden dan vorig seizoen? Toch maar even afwachten hoor... Want alle ploegen hebben nu buitenlandse investeerders. En bij Virton zit er eentje die met torenhoge ambities rondloopt.

Virton kreeg via het BAS toch nog zijn licentie voor het profvoetbal. Het dossier dat ze indienden was samengesteld door een legertje advocaten en financieel experten. 't Kan ervan af hoor, want met Flavio Becca heeft de ploeg uit het uiterste zuiden van de provincie Luxemburg een steenrijke voorzitter. 

A la Duchâtelet

Eentje die in het voetbal naam wil maken en een plan à la Duchâtelet heeft. De zakenman en immobiliëngoeroe is ook eigenaar van F91 Dudelange en wil ook de Luxemburgse tweedeklasser Hespérange en het Duitse Kaiserslautern aan zijn netwerk toevoegen. Bij Virton hebben ze intussen ook al vijf spelers van Dudelange binnengehaald. 

In het voetbalwereldje valt nu te horen hoe ambitieus Flecca wel is. Hij wil zo snel mogelijk een eersteklasser in zijn bezit hebben en wil daar kosten noch moeite voor sparen. Het is echter stil rond Virton in de traditionele media, naar het beeld van Becca zelf.

Horror voor andere clubs

De man verschijnt zelden in de kranten, staat bekend om zijn gebruik van weinig woorden en schermt zijn privéleven met succes af. Maar dat wil niet zeggen dat hij de dingen op zijn beloop laat. Bij Virton laat hij de dagelijkse leiding over aan zijn rechterhand, Frédéric Lamotte, maar hij houdt overal een vinger in de pap.

Voor de andere 1B-clubs is Virton momenteel nog een vlieg in de soep. Onaantrekkelijk voor thuismatchen en voor veel clubs een horror van een verplaatsing. Voor Roeselare is het bijvoorbeeld een tripje van meer dan 3u, enkel! Maar als de plannen van Becca doorgaan, gaan ook de 1A-clubs daar spoedig mee te maken krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties