Tijd voor de Supercup! Wie pakt de eerste trofee van het Belgische voetbalseizoen?
Arjen T'Sjoen
| 15 reacties

Racing Genk en KV Mechelen nemen het zaterdagavond tegen mekaar op

Tijd voor de Supercup! Wie pakt de eerste trofee van het Belgische voetbalseizoen?
Foto: © photonews

Het voetbalseizoen 2019/2020 staat voor de deur en dat wil zeggen dat het opnieuw tijd is voor de Supercup. De landskampioen zal het opnemen tegen de bekerwinnaar.

Geschiedenis

Al sinds 1979 is er een supercup in België. De wedstrijd wordt gespeeld tussen de winnaars van de titel en de beker. De ploeg die de titel pakt, mag thuis spelen. Meestal is de landskampioen ook in de Supercup aan het feest. Slechts acht keer gebeurde het deer dat de bekerwinnaar de Supercup mee naar huis mocht nemen. Club Brugge won de trofee 15 keer en is daarmee recordhouder.

Ook vorig jaar was Club de sterkste. Het versloeg Standard met 2-1 na doelpunt van Vanaken, Wesley en Edmilson. 

2019

Dit jaar gaat de Supercup tussen landskampioen Racing Genk en bekerwinnaar KV Mechelen. Bij Genk komen er waarschijnlijk drie nieuwkomers aan de aftrap. Hagi start als aanvallende middenvelder en zal Ruslan Malinovskyi vervangen. Bongonda komt in de plaats van Leandro Trossard en diep in de spits is het afwachten of Mazzu voor nieuwkomer Odey of de pas teruggekeerde Samatta kiest.

Bij KV Mechelen zien we het elftal terug dat vorig seizoen de titel pakte in 1B. Enkel de Colombiaan German Mera ontbreekt achterin, hij vertrok terug naar zijn thuisland. Peyre zal hem achterin waarschijnlijk vervangen. 

Update: Kaya is ziek, het zou kunnen dat Vrancken kiest voor een versterkt middenveld met El Messaoudi in de basis tussen Schoofs en Van Damme.

Vermoedelijke opstelling Racing Genk

Vermoedelijke opstelling KV Mechelen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties