1B-kenner looft Club Brugge met toptransfer Percy Tau: "Onbegrijpelijk dat niet meer topclubs hem wilden binnenhalen, die heeft alles!"

1B-kenner looft Club Brugge met toptransfer Percy Tau: "Onbegrijpelijk dat niet meer topclubs hem wilden binnenhalen, die heeft alles!"
Foto: © photonews

Club Brugge heeft zich vandaag versterkt met Percy Tau, die vorig seizoen werd uitgeroepen tot beste speler in 1B. Een onmiddellijke versterking verzekert iedereen die 1B een beetje volgt. 1B-kenner Karel Fraeye is lyrisch als het over de Zuid-Afrikaanse aanvaller gaat.

"Wie hem binnenhaalt, vergroot zijn titelkansen met 6,5 procent", schreef Dave Peters op Twitter. Fraeye kan zijn collega-1B-volger alleen maar gelijk geven. "Die heeft alles, echt alles!", aldus Fraeye. "Het is onbegrijpelijk dat niet meer topclubs in België hem wilden binnenhalen. Dit is gewoon een waanzinnig goeie transfer van Club Brugge."

"Balvast, constante dreiging, beheerst voor doel, assistgever, slim, kan op de kleine ruimte acteren en op de tegenaanval spelen,... Ik kan heel goed begrijpen dat Club er hem bij wou, zelfs zonder aankoopoptie. Ja, de concurrentie op de flanken is groot bij hen, maar ik kan me niet voorstellen dat ze hem niet gaan opstellen", meent Fraeye.

Dit is een speler voor de Premier League hé!

Van 1B naar een topploeg in 1A lijkt een grote stap, maar... "Iedereen wist dat die jongen eigenlijk te goed was voor Union nog voor hij tekende. Hij heeft in de bekerwedstrijden trouwens al bewezen dat hij het niveau aankan. En het niveau in 1B is zodanig hoog dat hij eigenlijk van middenmoot 1A naar top 1A gaat."

Heeft hij dan geen werkpunten? "'t Is geen kopper en hij heeft weinig topwedstrijden gespeeld. Maar ik zeg het u: hier gaat Club veel plezier aan beleven. Dit is een speler voor de Premier League hé! Enkel omdat hij zijn werkvergunning nog niet heeft, kan hij daar niet spelen. Plus, er staat een goeie kop op. Hij presteert ook in de mindere wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties