Prono van de redactie: 4. Union wil nog steeds het voortouw nemen, maar dat zal het zonder deze twee speerpunten moeten doen
Nils Wens
| 4 reacties
Prono van de redactie: 4. Union wil nog steeds het voortouw nemen, maar dat zal het zonder deze twee speerpunten moeten doen

Dit weekend is het weer tijd voor 1B. Walfoot.be en Voetbalkrant.com hebben hun krachten gebundeld om elk team te presenteren. Nu is het tijd voor Union, vorig seizoen dicht bij een plaats in de finale. Dat willen ze dit seizoen nog eens proberen.

De halve finale in de Belgische beker, een tweede plaats in de eerste periode en een derde plaats op het einde van de competitie: Union kwam vorig seizoen dicht in de buurt van enkele grote prestaties. Zal Union het dit jaar net zo goed of beter kunnen doen? Dat is toch de ambitie van de club.

Door zich iets meer dan anderhalf jaar geleden bij Union aan te sluiten, heeft Tony Bloom, de meerderheidsaandeelhouder van de Brusselse club, duidelijk zijn ambities kenbaar gemaakt: zo snel mogelijk naar eerste klasse overstappen. De Unionisten zullen daarom ook dit jaar weer het risico willen nemen.

En Pietro Perdichizzi, nu aanvoerder van Union, herinnerde ons er deze donderdag opnieuw aan: "De hoofdrol spelen", dat is de ambitie van de groep. Met Lokeren en Beerschot zal Union dit seizoen opnieuw te maken krijgen met enkele serieuze klanten, maar de Brusselse ploeg is vastbesloten om de komende tien maanden te laten zien wat ze waard zijn.

Transfers

Wat de inkomende transfers betreft, heeft Union zich gericht op veelbelovende jonge spelers om haar team voor 2019-2020 compleet te maken. Jonas Bager en Siebe Van Der Heyden in de centrale verdediging, Casper Nielsen en Nik Lorbek in het middenveld en de veelbelovende Isayah Young en Antonio Romero moeten de twee grote sterren zoals Percy Tau en Youssoufou Niakaté doen vergeten

Sterke punten

De belangrijkste kracht van Union? Ze hebben hun structuur kunnen houden die het afgelopen seizoen voor successen heeft gezorgd. De solide Adrien Saussez in doel en de achterlinie is zelfs versterkt. Teddy Teuma, Faïz Selemani en Roman Ferber zijn nog steeds bij de club en met Thomas Christiansen hebben ze een interessante trainer aangetrokken.

Zwakke punten

Het negatieve aspect is echter dat Union een aantal van de belangrijkste elementen van haar succes heeft verloren. Te beginnen met de dirigent, Luka Elsner, die in Ligue 1 aan het werk gaat. Met Charles Morren verloor Union ook een van haar trouwe strijders, terwijl Youssoufou Niakaté en Percy Tau de voorlopers waren van het sterke Union van vorig seizoen. Ook zij zijn allebei vertrokken.

Hoe worden ze vervangen? Zal het project van de nieuwe coach, Thomas Christiansen, snel worden uitgevoerd? Het antwoord op deze vragen weten we nog niet, maar we zijn wel benieuwd om te zien of Union zich naast de twee grote favorieten in de reeks, Beerschot en Lokeren, kan zetten. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties