Het kan alle kanten op! Dit zijn de mogelijke Europese tegenstanders van Club Brugge, AA Gent en Antwerp

Arjen T'Sjoen
| 11 reacties
Het kan alle kanten op! Dit zijn de mogelijke Europese tegenstanders van Club Brugge, AA Gent en Antwerp
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandagnamiddag staat de loting voor de play-offrondes van de Champions League en Europa League op het programma. Dat is de laatste voorronde voor de groepsfase van die twee competities.

In die voorrondes zullen er hopelijk nog drie Belgische clubs in actie komen: Club Brugge, AA Gent en Antwerp. Blauw-zwart speelt nog in de UEFA Champions League, bij de andere twee is dat in de UEFA Europa League.

Club Brugge zal het eerst opnemen tegen Dinamo Kiev, indien het die voorronde weet te overleven zijn er drie mogelijke tegenstrevers. Istanbul Basaksehir, FC Basel en LASK Linz zijn de ploegen die Club dan kan tegenkomen.

Europa League

Bij AA Gent en Antwerp is er nog een stuk meer onzekerheid. Het kan in de play-offronde meevallen, maar ook erg moeilijk worden. 

Antwerp neemt het komende donderdag op tegen Viktoria Pilzen in het Koning Boudewijnstadion. Als ze hen over twee wedstrijden weten te kloppen, zal het als reekshoofd een van de volgende ploegen tegenkomen: Thun, Spartak Moskou, Molde, Aris Thessaloniki, Lokomotiv Plovdiv, Straatsburg, Mariupol, AZ, Neftçi en Bnei Yehuda Tel-Aviv.

Ook AA Gent is reekshoofd en tegen elke ploeg zal het als favoriet aantreden, maar AEK Athene en Zorya Luhansk zal het toch liever vermijden. De mogelijke tegenstanders zijn: Universitatea Craiova, AEK Athene, Rijeka, Abderdeen, CSKA Sofia, Zorya Luhansk, Norrköping en Hapoel Beer-Sheva. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties