Brys verraste (met succes) Standard met wissel v贸贸r de aftrap, maar mag dat wel?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties

Marc Brys strooide zand in de ogen bij Standard door zijn opstelling vlak voor de match te wijzigen

Brys verraste (met succes) Standard met wissel v贸贸r de aftrap, maar mag dat wel?

Er ontstond even verwarring op Stayen toen niet nummer 9, Yuma Suzuki, maar wel het nummer 70, Hamza Massoudi, op het veld stond. Het wedstrijdblad gaf nochtans iets anders aan.

"Een surprise van de chef", zei Wolke Janssens na de wedstrijd over de ingreep van Marc Brys. En het heeft gewerkt ook, want 'invaller' Massoudi scoorde de 0-2 en Sint-Truiden pakte zondag zijn eerste punten van het seizoen.

Maar mag dat wel? Zo vlak voor de match een speler opstellen die niet in de officiële basiself stond. Volgens Romain Proesmans, de ploegafgevaardigde van de Kanaries, wel. "Je kan zelfs heel je ploeg nog wijzigen", zei hij bij Het Belang van Limburg. "De vierde official krijgt die late wissel te horen en hij moet dat doorgeven aan de ref. Dat kan nog tot één seconde voor de aftrap."

Proesmans heeft gelijk. Bij ziekte of blessure - wat overigens niet te controleren valt - mag de basiself worden aangepast. Het moet wel gebeuren nadat de scheids zijn kleedkamer heeft verlaten en voor dat het eerste fluitsignaal weerklinkt. De ref moet die info dan ook wel meegeven aan de aanvoerder van de tegenpartij.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties