Dequevy: "Hopelijk haalt Antwerp de groepsfase van de Europa League"
Redactie
| 5 reacties

Joeri Dequevy gunt Antwerp de groepsfase van de Europa League

Dequevy: "Hopelijk haalt Antwerp de groepsfase van de Europa League"

Joeri Dequevy speelde tussen de zomer van 2015 en januari van vorig jaar 72 wedstrijden voor Antwerp. Hij deed er 21 keer de netten trillen.

Na anderhalf jaar bij Oud-Heverlee Leuven tekende de flankaanvaller eind juli voor RWDM.

Het gaat de laatste jaren hard voor zijn ex-club. Antwerp speelt pas sinds het seizoen 2017-2018 opnieuw in de eerste klasse, maar werd meteen achtste en pakte vorig seizoen als vierde zelfs een Europees ticket. Donderdagavond verdedigt het in Tsjechië een 1-0 voorsprong tegen Viktoria Plzen.

Als Antwerp die wedstrijd overleeft, mag het naar de laatste voorronde en lonkt de groepsfase van de Europa League. Had Dequevy verwacht dat het zó hard zou gaan voor zijn ex-club?

“Toen we naar eerste klasse stegen, haalde de club plots toppers als Sinan Bolat en Jelle Van Damme binnen”, aldus  Dequevy. “Bovendien hebben ze daar op een paar maand een nieuwe tribune gezet. Dan merkte je wel dat ze met een fameus project bezig waren.”

“Natuurlijk hoop ik dat Antwerp het haalt tegen Plzen en uiteindelijk naar de groepsfase van de Europa League mag. Hun supporters leven echt voor de club en ook jongens als Wim De Decker (T2, red) verdienen het echt.”

Plzen – Antwerp wordt donderdag om 20u afgetrapt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e amateurliga

Nieuwste reacties