Samatta maakt indruk met loepzuivere hattrick: "De eerste? Misschien eens in Afrika"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren
| 6 reacties

Ally Samatta na zijn mooie hattrick bij Waasland-Beveren

Samatta maakt indruk met loepzuivere hattrick: "De eerste? Misschien eens in Afrika"
Foto: © photonews

Er stond in Beveren werkelijk geen maat op Ally Samatta. De Tanzaniaan lukte in de tweede helft een loepzuivere hattrick. Eentje met de kop, eentje met rechts én een goal met links in één helft, uniek.

Glunderend kwam hij achteraf de interviewzone binnen, mét wedstrijdbal in de hand. "Had er mij hier iemand nodig?", vroeg hij al lachend. Uiteraard, zo'n zuivere hattrick maak je niet elke week mee. "Of dit mijn eerste écht zuivere hattrick was? Dat weet ik eerlijk gezegd niet, misschien heb ik het ooit al eens in Afrika gedaan", aldus de aanvaller.

Toch alweer vier goals in evenveel matchen, statistieken om ú tegen te zeggen. Een wonder dat hij nog altijd in Genk rondloopt. "Ik ben hier en ik wil gewoon voetballen. Uiteraard praat ik met mijn manager, ze is ook gewoon een goeie vriendin van me. Wellicht zal ik wel een telefoontje ontvangen."

Zeventig goals? Echt?

Zijn statistieken, daar is hij zelf niet zo van op de hoogte. Een collega van ons was dat wel. "Wauw, zit ik al aan 70 goals voor deze club? Dat wist ik niet. Niet slecht, hé. En Sonck heeft er 81? Dat zijn er maar elf, oké, dat is goed om te weten." Het record van Strupar is nog even verder weg. "Zestig goals is veel, hé."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties