Kortrijk legt Anderlecht over de knie na knotsgekke tweede helft in match met twee gezichten
Clint Vens
| 67 reacties

Anderlecht gaat met 4-2 de boot in op Kortrijk

Kortrijk legt Anderlecht over de knie na knotsgekke tweede helft in match met twee gezichten

Anderlecht heeft ook zijn vierde wedstrijd niet kunnen winnen in Kortrijk na een match met twee gezichten. In de eerste helft speelden de Brusselaars de Kortrijkzanen van het kastje naar de muur, maar de thuisploeg toonde in de tweede helft een heel ander gezicht.

Kompany schudde zijn elftal flink door elkaar voor het toch wel belangrijke treffen in Kortrijk. Kervers aanwinst Nacer Chadli mocht meteen opdraven als linksbuiten. Verschaeren nam de andere flank voor zijn rekening waardoor spurtbommen Doku en Amuzu op de bank plaatsnamen. Opvallend: van Zulj geen spoor in de selectie, Dewaele nam zijn plaats in op de zes. 

'Never change a winning team' dacht Yves Vanderhaeghe en dus konden we een 'copy-paste' uitvoeren van het team dat op Cercle met 1-3 ging gaan zegevieren. 

Thelin nog niet wakker

De partij begon furieus. Thelin kreeg een dot van een kans na amper 20 seconden na gestuntel in de Kortrijkse defensie, maar de Zweed vertikte het om bij zijn eerste basisplaats meteen zijn rekening te openen.

Geen paars-witte blitzstart zoals in hun drie voorgaande partijen, maar die dominantie blijft opvallend. De overmacht zwelde alleen maar aan naarmate de partij vorderde. 

Paars-witte overmacht beloond

Na enkele waarschuwingen volgde na een dikke 10 minuten een tweede kans. Nasri stuitte op aangeven van Vlap opnieuw op Bruzesse, maar bij zijn tweede poging een kwartiertje later was het wel raak. Vlap zette scherp voor en Thelin liet de bal goed lopen tot bij Nasri, die zelfs nog de tijd had om te controleren vooraleer het leer binnen te leggen. 

Een onmondig Kortrijk kon daar eigenlijk niks tegenover stellen in die eerste helft, maar kon toch verdere averij vermijden. Het duo Kompany-Sandler gaf wederom geen krimp. Vooral die laatste maakte indruk, de Nederlander speelt met zo veel overschot dat hij ons doet lijken aan zijn kompaan in de verdediging in zijn jonge jaren. 

Knotsgekke tweede helft

In het tweede bedrijf moest Kortrijk uit een ander vaatje tappen en dat deden ze dan ook. De vurige thuisfans schreeuwden 'de Kerels' naar voren en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Sandler ging in de zestien met hoog geheven been in duel met Ajagun. Lambrechts legde de bal op de stip ook al raakt de Nederlander Ajagun niet. Mboyo miste niet oog in oog met Van Crombrugge: 1-1. 

De thuisploeg had bloed geroken en drukte stevig door. Van Der Bruggen vond het hoofd van de ingevallen Kagé aan de tweede paal en die had de 2-1 maar binnen te koppen. In tien minuten waren de rollen volledig omgekeerd. 

Kopzorgen plots bij Anderlecht, nadat er na de eerste helft geen wolkje aan de lucht was. Paars-wit toonde echter veerkracht. Chadli slingerde zich in de zestienmeter rond enkele Kortrijkzanen en werd foutief afgestopt: ook aan de overkant ging de bal dus op de stip. Vlap stuurde Bruzzese naar de verkeerde kant en bracht de Brusselaars langszij. 

Het luidde het begin van een kleine paars-witte stormloop in, maar het waren de Kortrijkzanen die genadeloos toesloegen. Mboyo wederom en D'Haene, met een fantastische knal nota bene, dienden paars-wit een mokerslag toe waar de Brusselaars niet meer van herstelden.

Vier kansen en vier doelpunten voor de thuisploeg, dat heet dan efficiënt zijn! Maar Anderlecht moet toch naar zichzelf kijken na enkele zware dekkingsfouten. Kortrijk pakt een knappe 7 op 12, Anderlecht blijft achter met een schamele 2 op 12. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties