Waarom Union 2.0 ook zonder Tau en Niakaté blijft voortdenderen

Fixelles en Tabekou zien zowel gelijkenissen als nieuwe speelstijl bij het nieuwe Union

Waarom Union 2.0 ook zonder Tau en Niakaté blijft voortdenderen
Foto: © photonews

Geen Percy Tau of Youssouf Niakaté meer bij Union, zelfs geen Faïz Selemani meer. Geen probleem. Na zijn boerenjaar trekt Union de lijn gewoon door en pakte het in zijn eerste drie matchen 9 op 9, met zeven gemaakte doelpunten en slechts één tegen. Fixelles en Tabekou verklaren het succes.

Het blijkt dat Union SG toch veel meer is dan dat uitmuntende aanvalstrio van vorig seizoen. Geen van die drie smaakmakers zijn er nog, maar de Unionisten kunnen nog altijd teren op de structuur die op poten is gezet. De basis is er wel nog steeds, net als de spelers die deze mee wisten uit te bouwen.

"We hebben een vergelijkbare ploeg met vorig seizoen", vindt Mathias Fixelles. "De structuur staat er nog. Veel spelers die hier vorig seizoen waren, zijn er nu ook nog altijd. Er wordt nu meer naar ons gekeken, er zijn zeker gelijkenissen met vorig seizoen. We spelen nu ook al vier jaar in 1B. Het is super dat we in die eerste matchen zo goed voor de dag zijn gekomen."

Directere speelstijl

Ondanks dat er een aantal zaken overeenstemmen, is er op aanvallend vlak wel een groot verschil. Union was al sterk in de omschakeling, maar vorig seizoen waren het toch de genoemde uitblinkers die mekaar dan opzochten in de combinatie. Er wordt nu sneller diep gespeeld, een spits als Haugen zal ook meer toevoer krijgen van de flanken en de explosive Tabekou krijgt een belangrijkere rol.

De ex-speler van AA Gent mag het dan ook even uitleggen. "Het gaat er anders aan toe. We hebben een ander type aanvallers in de ploeg. Het zijn veeleer jongens die stevig op hun poten staan. Het is een andere stijl. Het werkt wel en we moeten dan ook zo doorgaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties