Bewogen speeldag voor de boeg in 1B: een vooruitblik

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties
Bewogen speeldag voor de boeg in 1B: een vooruitblik
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 6 van de Proximus League belooft erg boeiend te worden. Enkele clubs doen het beter dan verwacht, terwijl sommige ambitieuze clubs zich dringend moeten herpakken. En dan is er nog Roeselare natuurlijk ...

De opener van speeldag 6 is er al meteen een op het scherpst van de snee. De troepen van Bob Peeters willen laten zien dat ze niet toevallig de leidersplaats delen met OHL en hebben iets recht te zetten na de 'uitschuiver in Virton', zoals ze de 1-0 nederlaag in hun laatste uitmatch bestempelen.

Voor Lokeren en Glen De Boeck is het dan weer meteen van moeten. De Waaslanders zijn net zoals vorig jaar in 1A de hekkensluiter en de trainer moet dringend punten sprokkelen uit zijn bouwproces. Je kan niet eeuwig van een elftal in opbouw spreken.

Zaterdag liet Union de leidersplaats liggen door op verplaatsing 1 op 6 te pakken bij Beerschot en Lommel. Ze moeten dus aanknopen met een zege willen ze bovenin blijven meedraaien én OH Leuven een flinke loer draaien. De Vlaams-Brabanders zijn misschien wel dé periodetitelfavoriet bij uitstek.

Maar drie matchen?

Voor Stijn Vreven en zijn manschappen zijn er geen excuses: er moet gewonnen worden van Lommel en als het kan met mooi voetbal. Op het Kiel klonk er, ondanks de zege tegen Union, al wat gemor en dat is er na de 2-0 nederlaag op het veld van Westerlo niet beter op geworden.

De laatste wedstrijd wordt niet eens gespeeld. Roeselare werd eerder deze week failliet verklaard en heeft van de curator een verbod gekregen om nog zaken uit te oefenen in clubverband. Virton werd gevraagd om uitstel, maar de Luxemburgers verwezen het verzoek naar de prullenmand. Drie punten er bij dus voor Virton, maar wat nu met Beerschot en Lommel, die al punten lieten liggen tegen de West-Vlamingen?

Arbitrage moet beter

Ten slotte is het aan de arbitrage om iets recht te zetten. Lokeren kwam vorig weekend op achterstand tegen Virton na een doelpunt met de hand en bij Beerschot zagen ze de 0-1 afgekeurd worden voor obstructie op de doelman, terwijl er daar juist niet veel aan de... hand was. Het feit dat er geen VAR is mag geen excuus zijn. Er zijn namelijk al te veel fouten gebeurd, maar omdat het 'slechts' in 1B is worden ze niet uitvergroot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties