Ondanks twijfels over Thorup dacht Louwagie niet aan Vanhaezebrouck als opvolger

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Ondanks twijfels over Thorup dacht Louwagie niet aan Vanhaezebrouck als opvolger

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

KAA Gent heeft zijn seizoensstart niet gemist. De Buffalo's pakten 10 op 15 en kwalificeerden zich voor Europees voetbal. Nochtans waren er aan het einde van vorig seizoen twijfels over coach Jess Thorup.

KAA Gent en Anderlecht waren vorig seizoen de twee zwakke broertjes in play-off 1. De Buffalo's verloren ook de bekerfinale van KV Mechelen, maar plaatsten zich via de vijfde plaats nog wel voor de Europese voorrondes.

Nu levert Jess Thorup goed werk, maar in die moeilijke periode stond zijn positie ter discussie. "Ja, er waren destijds twijfels", gaf de manager van KAA Gent aan in De Zondag. "Al waren die er ook in de laatste maanden van Hein Vanhaezebrouck."

De naam is genoemd. Vanhaezebrouck loodste Gent in 2015 naar de titel en werd eind vorig seizoen opnieuw geciteerd bij de Buffalo's. Klopt niet volgens Louwagie. "Het was nog te vroeg voor een terugkeer. Vanhaezebrouck moest eerst nog uitstomen", was de uitleg van Louwagie. Geen slechte beslissing zo bleek, want Gent is goed aan het seizoen begonnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties