Afgeschreven voor topvoetbal, maar Neto staat er weer: "Dit is een overwinning voor mij"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties

Renato Neto stond na meer dan twee jaar weer op een voetbalveld

Afgeschreven voor topvoetbal, maar Neto staat er weer: "Dit is een overwinning voor mij"
Foto: © photonews

Bij Gent klonk het dat Renato Neto nooit meer op topniveau zou terugkomen. Zelf was de Braziliaanse middenvelder wel overtuigd dat het kon, ondanks zijn zware blessure. Zaterdag stond hij weer op het veld.

Neto kreeg bij afwezigheid van Palaversa een basisplaats bij Oostende tegen Standard. De Braziliaan die nog eens aan een wedstrijd begon? Dat was al geleden van 21 mei 2017, toen bij KAA Gent in de play-offs tegen Club Brugge.

Na een lange, lange lijdensweg kon hij dus opnieuw spelen en aan een wedstrijd beginnen: "Of ik zenuwachtig was? Net voor de match kreeg ik de kriebels ja", lachte hij. "Tijdens de match besefte ik ineens dat ik weer op het veld stond. Eindelijk! Dit voelde zo goed!"

Ben er altijd in blijven geloven dat het goed zou komen

"Ik heb zeker getwijfeld op bepaalde momenten dat ik nog zou terug kunnen komen, maar ik heb er ook altijd in blijven geloven. We verliezen hier zwaar, maar voor mij was dit eigenlijk een overwinning", aldus de Braziliaanse middenvelder.

"Dit betekende veel voor mij, voor de supporters, voor mijn familie ook. Zij zijn me altijd blijven steunen. Ik heb lastige maanden gekend, maar ook in de moeilijke tijden stonden mijn familie en vrienden er. Oostende zal ik ook altijd dankbaar blijven omdat ze met echt wilden en ik wil hem iets teruggeven."

Lange lijdensweg

"Ik heb er heel lang moeten op wachten, met ups en downs in mijn herstel. Ik wilde graag positief blijven. Schrik? Neen, anders zou ik ook vragen om niet te spelen. Er is niets meer dat me tegenhoudt, dat is voorbij."

"Ook op training ga ik voluit, ook in de tackles. Ik ben het nu opnieuw gewoon en ik ben op weg om opnieuw - hopelijk - de oude Renato Neto te worden. Natuurlijk heb ik nog matchritme nodig, maar ik voel me hier geweldig in Oostende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties