Dit Waasland-Beveren lijkt geen vogel voor de kat: "Aan ons om het af te maken"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Sint-Truiden
| 1 reacties

Waasland-Beveren speelde niet zoals een rode lantaarn tegen Sint-Truiden

Dit Waasland-Beveren lijkt geen vogel voor de kat: "Aan ons om het af te maken"

De rode lantaarn blijft nog minstens een week in het Waasland, maar aan de prestatie tegen STVV kunnen de troepen van Arnauld Mercier zich wel optrekken. Waasland-Beveren vergat het zaterdag af te maken.

Waasland-Beveren was, in de positieve zin, onherkenbaar in vergelijking met de ploeg die voor de winterstop slechts 1 op 18 pakte. Tegen STVV werd het puntentotaal verdubbeld, maar gezien het geleverde spel zat er meer in.

Arnauld Mercier zette een oerdegelijke organisatie neer. "De kwaliteiten zijn er en we kunnen voetballen met deze jonge groep. In balbezit of tijdens omschakelingsmomenten als we in blok staan kunnen we zeker iets creëren", zag Tuur Dierckx enkele hoopgevende zaken na de draw tegen STVV.

Nu nog afmaken

De trainerswissel heeft in zeker zin al vruchten afgeworpen. "Er zijn nieuwe accenten gelegd en het was handig dat we twee weken konden werken. De focus ligt vooral op het blok en dat werkt wel. Alleen moeten wij het dan wel afmaken", wees Dierckx naar de vele gemiste kansen en slecht uitgespeelde aanvallen.

Volgende week krijgen de troepen van Mercier een nieuwe kans om de rode lantaarn door te geven. Op zaterdag 21 september nemen ze het in de Freethiel op tegen Moeskroen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties