Brugse spitsen zijn het noorden kwijt
Nico Wieme
| 24 reacties

Club Brugge scoort amper drie doelpunten in drie matchen

Brugse spitsen zijn het noorden kwijt

Wat is er aan de hand met de spitsen van Club Brugge? Na een wervelende start van het seizoen met een karrenvracht doelpunten is de Brugse scoremachine de voorbije weken helemaal stilgevallen. "Jonge spelers moet je tijd geven", beweert Philippe Clement.

Amper drie doelpunten in de voorbije drie duels mochten we noteren voor Club Brugge. Die magere oogst staat in schril contrast met de achttien doelpunten uit de acht matchen voordien. Nochtans ontbreekt het blauw-zwart niet aan kansen en ook het spelpeil gaat crescendo, maar de weg naar doel lijken Emmanuel Dennis en zijn spitsbroeders kwijt te zijn.

David Okereke is pas 21 en speelde vorig seizoen nog in de Italiaanse Serie B. Het is logisch dat hij wat tijd nodig heeft”, neemt Philippe Clement zijn aanvalsleider in bescherming in HLN.

Andere opvallende vaststellingen: Krépin Diatta worstelt met een kleine vormcrisis. Hem werd misschien wel te weinig hersteltijd gegund na de Africa Cup. Percy Tau, toch een van de bedrijvigste spitsen de laatste tijd, mocht woensdag een hele match de bank verwarmen en Dennis flitst nog wel, maar heeft te weinig oog voor zijn medespelers. We zijn benieuwd of Club zondag tegen Anderlecht de weg naar doel terugvindt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties