Gent gaat voor volledige vrijspraak van aanvoerder Vadis: "Hij is al voldoende gestraft"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 15 reacties
Gent gaat voor volledige vrijspraak van aanvoerder Vadis: "Hij is al voldoende gestraft"

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

KAA Gent heeft maandag met verbazing akte genomen van het schorsingsvoorstel van drie speeldagen voor aanvoerder Vadis Odjidja. De club heeft zich dinsdag kunnen verdedigen en vraagt de volledige vrijspraak.

KAA Gent verzet zich dus tegen het schorsingsvoorstel en beroept zich daarvoor op het scheidsrechtersverslag. "Daarin staat dat Vadis oog had voor de bal en dat hij die ook trachtte te spelen. Dan kon hij onmogelijk weten waar de benen van zijn tegenstander waren", aldus Clubadvocaat Sebastien Ronse.

"De VAR-interventie was wat ons betreft niet nodig en de speler (Vadis werd in minuut 83 uitgesloten) is al voldoende gestraft. Wij vinden dat de uitsluiting voldoende is. Drie speeldagen voor zo'n onbenulligheid...", vroeg de clubadvocaat zich af.

Ook Vadis zelf nam kort het woord ter verdediging. "Tot mijn verbazing kreeg ik rood, want ik wilde alleen maar de bal spelen", citeerde Het Laatste Nieuws de middenvelder. Het was niet mijn intentie om de speler te raken, ik heb me ook meteen verontschuldigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties