POLL: De Anderlechtse zoektocht naar compatibiliteit op het middenveld: zes spelers voor drie plaatsen en heel veel combinaties mogelijk
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties

Wat is het beste drietal voor het Anderlechtse middenveld?

POLL: De Anderlechtse zoektocht naar compatibiliteit op het middenveld: zes spelers voor drie plaatsen en heel veel combinaties mogelijk
Foto: © photonews

Hoe moet het middenveld van Anderlecht bevolkt worden? Want het draait daar absoluut niet, terwijl er daar toch duchtig voor geïnvesteerd werd. De keuzemogelijkheden zijn er zelfs het grootst, maar dat geeft ook problemen qua compatibiliteit.

We gaan het lijstje even maken: Sambi Lokonga, Nasri, Zulj, Verschaeren, Vlap, Trebel. Voor drie plaatsen! De bedoeling was om met een driehoek met de punt achteruit te spelen. Met één verdedigende middenvelder dus. Zolang Lokonga niet fit was, bleek dat Zulj te zijn en werd Trebel opzijgeschoven.

Met de punt naar voor

Maar de driehoek lijkt nu omgedraaid te worden. En wat nu? Hoe stel je hieruit een compatibel middenveld samen? Zulj lijkt als zes week na week door de mand te vallen. Hem naast Lokonga opstellen lijkt ook niet de beste keuze. 

Trebel werd dan weer na één wedstrijd alweer twee keer uit de wedstrijdkern gelaten. Dat Anderlecht zo onder druk kwam te staan in Brugge werd hem ook aangewreven. Vreemd, want veel kon hij daar ook niet aan doen. Trebel naast Lokonga lijkt in deze opstelling wel een optie die ze eens uit moeten proberen.

Probleem één daarbij is dat er maar plaats is voor één aanvallende middenvelder. Er werd begin dit seizoen ervan uitgegaan dat Anderlecht altijd met twee infiltrerende middenvelders zou spelen. Daarvoor werden Vlap en Nasri aangetrokken. Die eerste kreeg zondag wel een tik toen de 17-jarige Anouar Ait El Hadj mocht invallen om nog iets te forceren. De Nederlander was toen al een hele helft aan de zijlijn aan het opwarmen.

Probleem twee? Verschaeren moet uitwijken naar de flank, wat zeker zijn beste positie niet is. De 18-jarige revelatie van vorig seizoen deelt ook mee in de malaise. De voorbije weken is hij amper zijn man kunnen voorbijgaan en zijn acties kenden ook niet veel succes.

Met de punt naar achter

Lokonga is hierbij zeker van zijn plaats als verdedigende mid. De tiener heeft het meeste rust aan de bal en probeert steeds vooruit te spelen. Maar dan nog is het kiezen tussen Vlap, Nasri en Verschaeren voor de twee overige posities. Intussen zijn alle combinaties tussen die drie al geprobeerd en is er nog geen enkele de juiste gebleken.

Wel moesten ze het toen steeds doen zonder Roofe. Die krijgt nu een basisplaats zodat hij zo snel mogelijk in matchvorm zit. Met een beweeglijke spits kan er misschien overwogen worden om Vlap en Nasri samen op te stellen. De Nederlander heeft infiltratievermogen, maar was nog niet gelukkig in de afwerking. 

Wie zou u op het middenveld zetten?

11%
9%
31%
4%
4%
31%
9%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties