Genk-killer treedt op Anfield in de voeten van zijn vader

Simon Wauters

Red Bull Salzburg liet zich na de slachtpartij tegen Racing Genk woensdagavond opnieuw opmerken in de Champions League. Salzburg knokte op Anfield Road terug na een 3-0 achterstand.

Na 39 minuten stonden de Oostenrijkers drie doelpunten in het krijt, maar op het uur stond er 3-3 op het scorebord. De negentienjarige Erling Haaland was wat ziekjes en begon op de bank bij de bezoekers. Na 56 minuten viel hij in, vier minuten later zorgde hij voor de gelijkmaker. Uiteindelijk won Liverpool wel met 4-3.

Erling is de zoon van Inge Haaland, die in Engeland voor Manchester City, Leeds United en Nottingham Forest speelde.

“Papa zei altijd dat hij ooit op Anfield had gescoord”, vertelde Erling na het doelpuntenfestival tegen BBC. “Nu kan ik eindelijk antwoorden dat ik hetzelfde heb gedaan.”

De negentienjarige Noor was op de eerste speeldag de kwelgeest van Racing Genk. In de 6-2 overwinning lukte hij een hattrick, waaronder de eerste twee doelpunten.