De verdediging van Anderlecht tegenover licentiecommissie: "Het was vooral om PR te doen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties

Anderlecht verdedigde zich voor de licentiecommissie over rol Vincent Kompany

De verdediging van Anderlecht tegenover licentiecommissie: "Het was vooral om PR te doen"

Anderlecht moest zich dinsdag verantwoorden voor de rol van Vincent Kompany. De licentiecommissie heeft immers een sterk vermoeden dat die meer dan speler was/is. Maar paars-wit counterde: "Hij heeft een contract als speler, Simon Davies als coach."

Nochtans werden er vele voorbeelden aangehaald waaruit bleek dat Kompany wel degelijk coachte. Zoals op Beerschot, waar de spelers bij de verlengingen rond hem kwamen staan terwijl Davies aan de kant bleef.

"Vincent Kompany is een inspirator voor die jonge spelers. In die zin kan je hem inderdaad coach noemen, maar dan coach van de jonge gasten. Die kijken naar hem op", verdedigde raadsheer Bert Van Der Auwere dat.

Anderlecht werkte zichzelf ook in de problemen met zijn uitspraken en vooral de manier waarop Kompany naar voor werd geschoven. Op open trainingen gaf hij steevast de instructies.  

"Je moet ons begrijpen. Het aantrekken van Kompany was een stunt, een PR-gegeven. We hebben geprobeerd daar commercieel voordeel uit te halen. Met alle respect voor onze toenmalige T1 Simon Davies, maar het omschrijven als een project Davies had veel minder weerklank gehad dan het project Kompany. Dat hebben we ook gemerkt aan de abonnementenverkoop en de commerciële omzet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties