Wat brengt het weekend in 1B? Top 4 niet tegen elkaar, vuurdoop voor Losada, ...
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

De spanning begint toe te nemen in 1B, met vier ploegen op een zakdoek

Wat brengt het weekend in 1B? Top 4 niet tegen elkaar, vuurdoop voor Losada, ...
Foto: © photonews

Nog vijf speeldagen te gaan in eerste klasse B en er doen nog vier teams mee voor de eerste periodetitel: OH Leuven, Virton, Union en Westerlo. Ze spelen geen onderlinge duels dit weekend, maar wat staat hen dan wel te wachten?

Vuurdoop

Bob Peeters trekt naar het Kiel, waar er sinds woensdag een nieuwe coach aan het roer staat Hernan Losada. Hij heeft dus amper tijd gekregen om zich op zijn eerste match voor te bereiden, maar hij zal de nadruk leggen op het mentale aspect. Zijn manschappen kampen met een gebrek aan vertrouwen.

De Kemphanen kunnen zich optrekken aan het feit dat ze Beerschot in de heenronde konden kloppen. Ze maakten met andere woorden komaf met hun zwarte beest, want in de tien voorgaande wedstrijden tegen de Mannekes werd er gelijkgespeeld of verloren.

Twee lastige verplaatsingen, een thuismatch

Van de drie overige titelpretendenten spelen er twee op verplaatsing. Leider OH Leuven heeft op papier de makkelijkste opdracht, want tegenstander Roeselare pakte tot dusver nog maar één puntje. Anderzijds ging de eerste match van OHL zonder Frank Vercauteren vorige week wel verloren.

Dan is de verplaatsing van Union iets moelijker. De Brusselaars trekken naar Lokeren, waar de mayonaise eindelijk lijkt te pakken. Na een zeer moeilijke competitiestart werd er nu al vier weken niet meer verloren.

Verrassing Virton

De grote verrassing bovenin is misschien wel Virton. De promovendus begon aarzelend aan de competitie, maar heeft het beste doelpuntensaldo (ook door de forfaitzege tegen Roeselare, nvdr.) en staat op amper een puntje van leider OHL. Vorige week bewezen de Luxemburgers dat ze zelfs niet de betere ploeg hoeven te zijn om punten te pakken. Al kregen ze wel wat hulp van de scheids.

Terwijl de competities in Europa stilliggen voor de interlandbreak, wordt er in 1B nog wel gevoetbald. Een overzicht van welke spelers de clubs moeten missen leest u hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties