Lommel reageert op kritiek op Maes, die een opvallende clausule in zijn contract heeft: "Andere clubs mogen zomaar zaken doen met Bayat"
Redactie
| 1 reacties

Lommel SK bijt van zich af na kritiek op aanstelling Peter Maes

Lommel reageert op kritiek op Maes, die een opvallende clausule in zijn contract heeft: "Andere clubs mogen zomaar zaken doen met Bayat"

Lommel SK verraste door Peter Maes aan te stellen als nieuwe coach. De Limburger moet de groenhemden in 1B houden. Aan kritiek is er alleszins geen gebrek.

Peter Maes was namelijk betrokken bij Propere Handen. De voormalige coach van onder meer KRC Genk, KV Mechelen en Sporting Lokeren wordt ervan verdacht dat hij met zijn makelaar Dejan Veljkovic een heuse zwartgeldzwendel had opgezet.

“Voor ons is Peter een opportuniteit”, klinkt het bij monde van de Lommelse bestuurskamer in Het Laatste Nieuws. Opvallend detail: Maes ondertekende in zijn thuisstad een contract tot het einde van het seizoen, mét optie op zes (!) extra jaargangen.

Contract tot juni met... optie op zes (!) extra seizoenen

“Lommel zou nooit een coach met zijn kwaliteiten kunnen halen mocht zijn naam niet besmeurd zijn door die rechtszaak”, vertelt CEO Rudi Vandeput. “Zelf zou hij in dat geval ook nooit naar Lommel gekomen zijn.”

Lommel zou nooit een coach met zijn kwaliteiten kunnen halen mocht zijn naam niet besmeurd zijn door die rechtszaak

Rudi Vandeput

De Limburgers zijn er dan ook heilig van overtuigd dat Maes geen smet op hun blazoen betekent. “Andere clubs doen zomaar zaken met Mogi Bayat. Wie zijn wij dan om te zeggen dat Peter zijn job niet mag doen?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties