Eén 'position switch' doet Westerlo beter voetballen: "Als hij in vorm is tilt hij de ploeg naar een hoger niveau"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Eén 'position switch' doet Westerlo beter voetballen: "Als hij in vorm is tilt hij de ploeg naar een hoger niveau"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo hield de drie punten thuis tegen Lokeren en is nu minstens tot vanavond alleen leider in de Proximus League. Bob Peeters kon na de partij alleen maar tevreden zijn, zowel over het geleverde spel als over een van zijn tactische ingrepen.

Die ingreep was Christian Brüls van de flank weghalen en hem een meer centrale rol geven. "Tot aan de wedstrijd tegen Beerschot vond ik het wat minder van zijn kant, maar nu laat hij toch al twee weken zien dat hij de nodige kwaliteiten heeft", legde Bob Peeters bij Proximus Sports uit na de 2-0-overwinning tegen Sporting Lokeren.

"Brüls kan weer vrijuit voetballen als centraal aanvallende middenvelder. Op de linkerflank speelde hij te weinig goeie wedstrijden. Nochtans is hij een van onze creatieve spelers, dus wou ik hem elders beter laten renderen. Als hij in vorm is dan tilt hij deze ploeg naar een hoger niveau", ging Peeters verder.

Amper tactisch trainen

De trainer van Westerlo vond de zege overigens meer dan verdiend. "De eerste 5 à tien minuten hadden we wat problemen met hun positiewissels. Daarna controleerden we match. Er stond maar een elftal op de mat. We gingen nog op zoek naar een derde treffer, maar we hadden wat pech."

Tot slot ziet Bob Peeters dat de automatismen in de ploeg zijn gedrild. "We trainen nog amper op tactisch vlak, want iedereen kent zijn taken en weet perfect waar hij moet lopen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties