Jeugdproduct van Anderlecht met Burton tegenover Tielemans: "Blij dat hij het zo ver geschopt heeft"

Jeugdproduct van Anderlecht met Burton tegenover Tielemans: "Blij dat hij het zo ver geschopt heeft"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagavond maakt Leicester City de verplaatsing naar Burton Albion voor de vierde ronde van de Engelse Carabao Cup. Voor Oliver Sarkic, opgeleid bij Anderlecht, wordt het een weerzien met Youri Tielemans.

Oliver en Matija Sarkic, een tweelingbroers van 22 jaar, groeiden op in Brussel en zetten hun eerste stapjes als voetballer bij Anderlecht. Daar speelden ze onder meer samen met Youri Tielemans. Oliver is dezer dagen aan de slag bij Burton Albion (derde klasse) en staat tegenover het Leicester City van Tielemans in de Carabao Cup.

"Van zeven- tot zestienjarige leeftijd hebben mijn broer, Youri en ik samen gespeeld bij Anderlecht. Youri was aanvoerder", legde Sarkic uit bij Skysports. "Iedereen wist dat hij bijzonder goed was. Hij kon overal op het veld staan, was technisch sterk en maakte altijd het verschil."

"Men wist dat hij een uitzonderlijk talent was en dat ze er het maximale moesten uithalen. Hij werd af en toe hoger op het veld gezet, ook al was hij een centrale middenvelder. Als ik hem vandaag in de Premier League zie spelen ben ik blij dat hij het zo ver geschopt heeft."

In 2015 hebben de broertjes Sarkic Anderlecht verlaten. Oliver voor Benfica en Matija voor Aston Villa. Oliver verkaste daarna naar Leeds United en liep een zware blessure op. Dit jaar tekende hij bij Burton Albion. "Ik ben hier enkele dagen op test geweest en de club beviel me. Spijtig genoeg heb ik geen voorbereiding gehad dit seizoen, dus ik moet voorzichtig blijven", besloot hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties