Vadis Odjidja kijkt trainer in de ogen die hem wegjoeg bij Anderlecht: "Hij was toen niet klaar"

Vadis Odjidja kijkt trainer in de ogen die hem wegjoeg bij Anderlecht: "Hij was toen niet klaar"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zal toch meespelen bij Vadis Odjidja donderdagavond. Na acht jaar kijkt hij nog eens de trainer in de ogen die hem deed vertrekken bij Anderlecht. Frank Vercauteren reageerde cynisch als hem de wrok van de toenmalige jeugdspeler van paars-wit werd voorgelegd: "Die uitleg is iets voor mijn boek."

Vercauteren zag het toen niet in Odjidja en liet hem aan de kant. Vadis vertrok met veel wrevel. In 2011 in het duel tussen Club Brugge en het door Vercauteren getrainde Genk kwamen ze elkaar al eens tegen. Ze gaven elkaar een hand zonder elkaar aan te kijken, de koude stroomde er vanaf.

Nu zal Vadis het niet nalaten om Anderlecht nog eens een klap toe te dienen in de strijd om play-off 1. "Dat hij geen kans gekregen heeft van mij?", reageerde Vercauteren. "Een speler krijgt geen kansen, hij moet ze afdwingen. Als een speler beter is als een andere zal ik er voor zorgen dat hij in de ploeg staat."

Vercauteren vond Vadis toen dus niet geschikt. Zijn concurrenten waren toen Lucas Biglia - begrijpelijk - en... Mark De Man. Dat hij minder goed geacht werd dan De Man stoorde hem mateloos. "Ik vond dat hij niet klaar was om iets bij te dragen aan de ploeg", aldus Vercauteren. "Er waren toen een aantal mensen die goed waren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties