Odjidja over Vercauteren: "Zelfs als er veel middenvelders geblesseerd waren, zocht hij een constructie dat we niet mochten meedoen"

Redactie
| 59 reacties
Odjidja over Vercauteren: "Zelfs als er veel middenvelders geblesseerd waren, zocht hij een constructie dat we niet mochten meedoen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren reageerde al op het weerzien met Vadis Odjidja. Maar die laatste heeft na zovele jaren nog altijd niet vergeten wat hij meemaakte onder Vercauteren. Dat hij nooit bij Anderlecht mocht spelen op het hoogste niveau heeft hem diep geraakt.

Toen Vercauteren coach was, kregen er weinig jeugdspelers kansen. “Het is moeilijk om nu nog over andere clubs te praten”, zegt Vadis in Het Nieuwsblad. “Maar in die tijd zat er veel talent bij Anderlecht. Jongeren die beter gewapend waren om te spelen dan veel huidige jonge spelers. Ik denk bijvoorbeeld aan Cheick Tioté, die later carrière maakte in de Premier League. Maar goed, kansen geven aan de jeugd was toen duidelijk niet het doel van ­Anderlecht.”

Cheikh Tioté en Odjidja kregen het seizoen dat Anderlecht twee speeldagen voor het einde al kampioen was ook geen kansen. “Dat is maar één van de voorbeelden”, aldus Vadis. “Zelfs als er veel midden­velders geblesseerd waren, bedacht Vercauteren een constructie zodat we niet hoefden mee te doen. Hij was de baas, hè.”

“Als ik bij Anderlecht de kansen had gekregen die pakwek Youri Tielemans er kreeg, dan had mijn carrière er nu anders uitgezien. Maar dat is het leven. Ik ben geen rancuneus type. Als ik Vercauteren straks zie, dan geef ik hem een hand. Niet meer, niet minder. Aan praten met hem heb ik geen behoefte.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties