Interview Thomas Henry is klaar voor de strijd: "Deze spanning is opwindend"

Nils Wens
| 0 reacties
Thomas Henry is klaar voor de strijd: "Deze spanning is opwindend"
Foto: © photonews

Het zal de komende weken razend spannend zijn in 1B. Met nog twee speeldagen te gaan hebben verschillende ploegen nog kans op die periodetitel. Thomas Henry van OHL heeft er alvast zin in.

OHL staat momenteel aan de leiding in 1B. De club heeft één punt voorsprong op Virton en drie punten voor op Union en Westerlo. Met andere woorden, de spanning is te snijden. "Het is spannend. Na de overwinning tegen Westerlo vorig weekend, zullen we volgende week twee andere directe concurrenten ontmoeten, Union op vrijdag en daarna Virton", zei Thomas Henry.

"We wonnen de eerste finale, maar er zijn er nog twee over. We hadden graag meer voorop willen lopen in het klassement voor deze confrontaties, maar zo is het nu eenmaal. Het zal een echte strijd worden", vertelde de Fransman.

"We moeten niet aan anderen denken, maar alleen aan onszelf. We hebben ons lot in eigen handen, want met twee overwinningen winnen we de eerste periode. Deze spanning is leuk. Het is ook goede reclame voor de Proximus League voor de neutrale toeschouwer. Het is altijd aangenaam om te concurreren en er hangt spanning in de lucht omdat de vier toonaangevende teams niet zullen opgeven," legde Henry uit.

De voormalige spits van Tubeke is blij met zijn persoonlijke record, maar hij blijft nederig door eerst te wijzen op het werk van zijn teamgenoten. "Ik ben tevreden, maar eerst wil ik het collectieve werk onder de aandacht brengen. Ik krijg zeer goede steun. Als topscorer eindigen in het kampioenschap? Graag, maar het zou een bonus zijn. Ik wil eerst deze eerste periode winnen en daarna kampioen worden in 1B. Zo kunnen we de top van het Belgische voetbal bereiken," besluit Thomas Henry.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties