Holzhauser niet verrast door goede start van Beerschot in tweede periode: "Ook blij voor Losada"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Leuven
| 15 reacties

Holzhauser ook na matige eerste periode nog overtuigd van potentieel bij Beerschot

Holzhauser niet verrast door goede start van Beerschot in tweede periode: "Ook blij voor Losada"

Vooraf omschreven worden als één van de titelkandidaten en dan zo'n belabberde eerste periode spelen: dan kunnen er al eens twijfels in de rangen sluipen. Toch is Raphael Holzhauser altijd rotsvast blijven geloven in het aanwezige talent. Dat kwam in Leuven nog eens tot uiting.

Een vlotte 0-3 op het veld van de eerste periodekampioen, dat kan tellen. "We hebben wel degelijk een goed team", onderstreept Holzhauser in een exclusief gesprek met Voetbalkrant. "We kunnen veel beter dan we in de eerste periode lieten zien. We moeten nu blijven gaan." Beerschot moest in die eerste veertien matchen wel wat kritiek slikken. "Dat vond ik al bij al nog oké. We hadden nu eenmaal niet de resultaten die we wilden."

Focus behouden

Door de 0-1 binnen te koppen zette de Oostenrijker Beerschot op weg naar de overwinning. "Dat was ook een goede voorzet van Alexander Maes. Het is niet enkel ik die een goede wedstrijd speelde, het was de hele ploeg. Deze focus moeten we blijven behouden."

Dat de honger groot was, bleek ook uit de peptalk van Hernan Losada voor de match. Die was zo luid dat er zelfs vanuit de perszaal iets van op te vangen viel. "Iedereen doet dit, alle coaches en alle spelers. Ik ben ook blij voor Losada, want het is zijn eerste grote kans als trainer bij een profclub."

Nul houden belangrijk

Nog zo"n reactie die boekdelen sprak: die van Mike Vanhamel, nadat die met een kattensprong in de slotseconden nog een carambole wist te stoppen en zo de clean sheet op het bord hield. "Het is ook belangrijk dat de nul op het bord blijft", beseft Holzhauser. "Als dat het geval is, kun je al niet verliezen. De nul houden zal ook een doel zijn in de volgende matchen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties