Opvallend: Glen De Boeck werd al voor de zesde keer in zijn trainersloopbaan voor de winterstop ontslagen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties
Opvallend: Glen De Boeck werd al voor de zesde keer in zijn trainersloopbaan voor de winterstop ontslagen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag maakte Lokeren een einde aan de samenwerking met Glen De Boeck. De nederlaag tegen Lommel en de voorlaatste plaats in het algemene klassement vormden de spreekwoordelijke druppel. Het is overigens niet de eerste keer dat Glen De Boeck op de keien werd gezet voor Nieuwjaar.

Het is in totaal al de zesde keer het hem overkomt, viste Sport/Voetbalmagazine uit. Alleen bij Cercle Brugge, de ploeg waar hij debuteerde als T1 en waar hij het langst actief was, gebeurde dat niet.

Ook drie keer geslaagde redding

Na Cercle ging hij naar Beerschot en daar hield hij het maar vijf maanden vol. Een jaar later, in 2011, overkwam hem hetzelfde tijdens zijn enige buitenlandse avontuur. Op 15 december kreeg hij de bons bij VVV Venlo.

Bij zijn volgende drie club werd hij ook telkens ontslagen voor Nieuwjaar, maar dat gebeurde wel pas nadat hij in het voorgaande seizoen diezelfde clubs kon behoeden voor degradatie. Bij Waasland-Beveren, Moeskroen en Kortrijk was hij achtereenvolgens 34, 33 en 46 matchen aan de slag. Aan zijn avontuur bij Lokeren kwam na 25 officiële partijen een einde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties