Anderlecht kroont zich tot Europees specialist in... 0-0
Florent Malice
Florent Malice
| 14 reacties

Anderlecht speelde al vijf keer met 0-0 gelijk: alleen Setubal scoort 'even goed' in de Europese top-10

Anderlecht kroont zich tot Europees specialist in... 0-0

De brilscore tegen KV Kortrijk was al de vijfde van dit seizoen voor Anderlecht. Geen enkele ploeg in de Belgische competitie heeft er zo veel en slechts een ploeg in Europa kan dezelfde statistiek voorleggen.

De Jupiler Pro League is 16 speeldagen ver en daarin speelde Anderlecht vijf keer wedstrijden waarin geen enkel doelpunt viel - tegen Moeskroen, Mechelen, Eupen, Waasland-Beveren en Kortrijk.

Daarmee steekt Anderlecht er met kop en schouders bovenuit wat deze dubieuze statistiek betreft: Eupen en STVV boekten twee brilscores. Moeskroen, Mechelen, Club Brugge, Zulte Waregem, W-B en Gent speelden slechts een keer met 0-0 gelijk.

En in Europa?

In de grote vijf Europese competities behaalde niemand vijf brilscores of meer, dus gingen we verder zoeken in de top-10. Verrassend is het echter niet dat de Franse Ligue 1 'kampioen van de 0-0' is. Reims deed het vier keer, Dijon drie keer en van de 20 ploegen boekten er al 15 een brilscore. Na veertien speeldagen is er nog geen Franse eersteklasser die vijf scoreloze draws boekte.

Thomas Foket en zijn ploegmaten vieren een goal: geen 0-0 in deze match voor Reims.

In de Serie A, door velen beschouwd als defensieve competitie, hebben na dertien speeldagen twaalf teams een 'nulnulletje' gedaan. Alleen Napoli, Fiorentina, Udinese en Genoa deden dat tweemaal, de rest een keer. In Spanje is Osasuna de uitblinker met drie brilscores.

Watford en Bournemouth zijn de twee enige teams in de Premier League die meer dan een keer met 0-0 gelijkspeelden. In de Bundesliga kunnen we maar drie brilscores noteren na twaalf speeldagen.

Setubal nog straffer dan RSCA 

De Russische competitie is 17 speeldagen ver en daar zijn twee clubs die vier brilscores boekten: FK Oufa en Rubin Kazan. FK Oural telt er drie. In Oekraïne noteren we geen clubs met meer dan twee keer 0-0 achter hun naam. In de spectaculaire Eredivisie vielen er alleen in AZ - Groningen en Heerenveen - Twente geen goals.

De hoofdprijs in Europa gaat niet naar Anderlecht maar naar Vitoria Setubal. Net als paars-wit speelden ze vijf keer met 0-0 gelijk, alleen deden ze dat in... elf matchen. Bijna de helft van de matchen die op zonder goals eindigt. Het is dezer dagen niet altijd even geweldig om supporter van het nummer twaalf in de Portugese Primeira Liga te zijn. 

Klassement der 0-0 (top 10 Europese liga's, 3x of meer)

  1. Vitoria Setubal - 5 (11m)
  2. RSC Anderlecht - 5 (16m) 
  3. Stade Reims - 4 (14m) 
  4. FK Oufa, Rubin Kazan - 4 (17m) 
  5. FC Dijon, Osasuna - 3 (14m) 
  6. FK Oural - 3 (17m)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties