Top&Flop Gent, Antwerp, Anderlecht, Mechelen, Zulte Waregem, Charleroi, STVV, Bastien, ...

Gent, Antwerp, Anderlecht, Mechelen, Zulte Waregem, Charleroi, STVV, Bastien, ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Club in spaarmodus 

Club Brugge moest niet echt diep gaan in de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende om opnieuw drie punten bij te schrijven aan het arsenaal.

Door puntenverlies bij enkele concurrenten links en rechts is de kloof alweer wat groter geworden en lijkt niemand blauw-zwart te kunnen tegenhouden. Benieuwd wat het in de Champions League zal gaan geven. 

Extra concurrentie voor play-off 1

De G5 is altijd kandidaat voor play-off 1, al laten Genk en Anderlecht voorlopig nog veel wisselvalligheid zien. Toch zijn er kandidaten genoeg voor de top-6.

Antwerp en Mechelen maakten in het verleden al indruk, dit weekend deden ook Charleroi en Zulte Waregem mooie zaken om zich te mengen in de debatten.  

De 94e minuut

Standard staat opnieuw op plaats twee en mag daar een ijzersterke Bastien voor danken. Hij zorgde voor een belangrijk doelpunt. 

En ook AA Gent verdient heel wat lof. Wonnen ze dan weliswaar niet van Antwerp door een laat tegendoelpunt, toch lijken ze voetballend gezien dé grootste uitdager van blauw-zwart tot op heden. 

FLOP

Anderlecht

Neen, de interlandbreak heeft Anderlecht niet per se deugd gedaan. Bij paars-wit is het eigenlijk steeds vaker duidelijk: als Chadli niet helemaal draait, dan draait de ploeg niet.

Ook tegen Kortrijk was het huilen met de pet op - al moet gezegd dat Kortrijk ook wel goed verdedigd. Maar toch: zo haal je play-off 1 niet.

Mechelen & Antwerp

Opvallend: zowel Mechelen als Antwerp gaven dit weekend in hun duels tegen respectievelijk Zulte Waregem en AA Gent helemaal niet thuis in de duels. "De tweede bal ging steevast verloren", klonk het ook.

Voor twee teams die naast aardig voetbal ook over de meeste duelkracht beschikken en al vaak de 'oorlog om het middenveld' wonnen, is zo'n offday toch wel vrij opvallend te noemen. 

Slappe Kanaries

Ook STVV moet stilaan gaan opletten. Na een goede reeks zijn ze opnieuw aan het vervallen in het leed van het begin van het seizoen.

Marc Brys werd door de supporters al op de korrel genomen, al zette aanvoerder Jordan Botaka zijn coach wel uit de wind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties