Na de knappe 7 op 9 tegen Club Brugge en KAA Gent: de twee 'problemen' van Antwerp

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Na de knappe 7 op 9 tegen Club Brugge en KAA Gent: de twee 'problemen' van Antwerp
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een lange periode waarin er veel twijfel in de Antwerpse rangen zat heeft de Great Old de tering naar de nering gezet en 7 op 9 gepakt tegen Club Bruggen en KAA Gent (thuis en uit). De kentering kwam er net op tijd voor Bölöni, al zijn er nog wel twee zorgen voor de trainer van de Great Old.

Het verhaal van Antwerp was een maand lang steeds hetzelfde: op voorsprong komen om vervolgens gelijk te spelen of nog te verliezen. Alleen tegen een onmachtig Kortrijk (3-1) kon Antwerp een voorsprong vasthouden in die periode.

Keuzes van Bölöni

Tegen Club Brugge, wat door sommigen als ‘de match van de laatste kans’ voor Bölöni werd beschouwd, volgde de grote ommekeer. De club toonde opnieuw het gelaat dat hen de voorbije twee seizoenen zo typeerde en breide daar een aardig vervolg aan tegen KAA Gent, al was het gelijkspel in Oost-Vlaanderen gevleid.

Bölöni liet tegen de Buffalo’s zien dat de 4-3-3 waar hij dit seizoen altijd mee voor de dag kwam niet heilig was. Bovendien maakte de Roemeen gedurfde keuzes door bijvoorbeeld Refaelov en Mirallas op de bank te houden. Het akkefietje met Mirallas toonde anderzijds nog maar eens aan dat de kern erg moeilijk te managen is. Zo is er altijd wel iets aan de hand op de Bosuil (Lamkel Zé, de penaltyrel, …).

Wat er nog opviel in de knappe ongeslagen reeks tegen Club en Gent is dat Antwerp telkens eerst op achterstand kwam. Elke coach zou dat ideaal vinden, maar RAFC bewijst nu al twee maanden het tegenovergestelde. Het toont in ieder geval wel aan dat het mentaal wel goed zit bij de Great Old. Of zijn ze binnenkort in hetzelfde bedje ziek als ze nog eens vroeg 1-0 voorkomen?

Waar zijn die clean sheets?

Ten slotte kampt Antwerp al sinds het begin van dit seizoen met een probleem. Sinan Bolat, vorig seizoen net geen winnaar in het ‘clean sheet klassement’, hield zijn netten nog niet schoon in deze jaargang van de competitie. Tegen STVV werd wel de nul gehouden, maar dat was met Teunckens in doel. Niet dat Bolat niet in vorm is, want zonder had Gano de 3-1 en niet de 1-1 gemaakt in de toegevoegde tijd.

De volgende test voor Antwerp is de thuismatch tegen KV Mechelen. Het kan een tik uitdelen aan de Maneblussers, maar ook twee zorgen van de tabellen schrappen door nog een keer de nul te houden en zelf eerst op voorsprong te komen en die vast te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties