🎥 Hoe zou het zijn met... Jaja Coelho? De krachtpatser met buskruit in de voeten

🎥 Hoe zou het zijn met... Jaja Coelho? De krachtpatser met buskruit in de voeten

Hoe zou het zijn met... Jaja Coelho? De Braziliaanse aanvaller kende twee periodes in België en stond vooral bekend om zijn kracht en zijn kanonskogels. Maar waar zou de Braziliaanse aanvaller nu het mooie weer maken?

Op zijn negentiende kwam de Braziliaanse aanvaller aan in België. Feyenoord leende Coelho in de winter van 2005 voor een jaar uit aan Westerlo. De spits maakte vooral in het tweede deel van zijn uitleenbeurt naam in de Jupiler League. 

Hij maakte tien doelpunten in de heenronde waardoor Feyenoord hem doorverkocht aan het Spaanse Getafe. Daar speelde hij uiteindelijk twee wedstrijden. Via een omzwerving bij Flamengo belandde Coelho in januari 2007 bij Racing Genk. Maar dat werd geen succes. In Sport/Voetbal Magazine legde de Braziliaan de reden bij een scheiding met zijn vrouw en een depressie.

Het daaropvolgende halfjaar keerde Coelho terug naar Westerlo, maar de persoonlijke problemen bij Coelho bleven aanslepen. Ook daar kon hij zijn stempel niet meer drukken op onze competitie. 

Daarop vertrok hij naar het Oekraïense Metalist Kharkiv. Coelho ontbond er zich van zijn kwelduivels en scoorde vlot. Na drie jaar vertrok hij naar Trabzonspor. Via omzwervingen in de Verenigde Arabische Emiraten, China, Oekraïne en Brazilië belandde de krachtige linkervoetige spits bij Sporting Lokeren.

Daar scoorde hij in zijn eerste seizoen slechts drie keer, maar het was opvallend hoeveel kracht hij in zijn benen had. Lokeren-speler Bob Straetman zette Coelho in zijn five-a-side omwille van zijn krachtig schot. De Braziliaan kende een haat-liefde-relatie met de fans en ook in het tweede seizoen kon hij geen potten breken. 

Toch kon Coelho op zijn 31e vertrekken naar Thailand. Bij Buriram United werd hij kampioen en scoorde hij maar liefst 34 doelpunten. Vijf te weinig om topschutter te worden. Momenteel is de 33-jarige aanvaller aan de slag in Zuid-Korea bij Seongnam FC, maar kent hij een blessure.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties