Karel Fraeye snapt niets van het ontslag van Gretarsson: "Niets deed een trainersontslag vermoeden"

Arjen T'Sjoen
| 9 reacties
Karel Fraeye snapt niets van het ontslag van Gretarsson: "Niets deed een trainersontslag vermoeden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige week besloot het bestuur van 1B-club KSV Roeselare om hoofdcoach Arnar Gretarsson aan de deur te zetten. De IJslander deed het nochtans niet slecht met het aanwezige materiaal en liet de West-Vlaamse club de laatste weken weer aantrekkelijk voetbal spelen.

1B-kenner Karel Fraeye snapt dan ook helemaal niets van het ontslag: "De status van trainer is in België helemaal onderuit gehaald", vertelde de ex-coach van onder meer Lommel en Charlton Athletic bij Sporza. "Trainers krijgen veel te weinig tijd om hun voetbalvisie uit te werken." Volgens Fraeye deed Gretarsson het dan ook lang niet slecht: "Roeselare kan met deze kern niets hoger ambiëren. Als de degradatie vermeden kan worden zal het al een knappe prestatie zijn."

Arnar Gretarsson kreeg pas eind augustus zijn kern helemaal rond. De club was ook een week failliet na het te laat betalen van enkele achterstallige restaurant rekeningen. "In de voorbereiding van een seizoen moet je je voetbalvisie implementeren en je moet een hechte groep vormen. Bij Roeselare waren er een tiental veldspelers en dan is een voorbereiding eigenlijk zinloos", aldus Fraeye. Gretarsson werd intussen opgevolgd door Christophe Gamel. Afgelopen weekend werd de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Lommel SK. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties