Losada verklaart opvallende keuze en duidt dé sterkte van Beerschot aan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Westerlo
| 0 reacties

Hernan Losada ziet steeds meer spelers die meerwaarde betekenen

Losada verklaart opvallende keuze en duidt dé sterkte van Beerschot aan
Foto: © photonews

Hernan Losada kan niet anders dan een tevreden trainer zijn. Zijn ploeg staat op kop in de tweede periode en weet buitenshuis steeds een moeilijke klip te omzeilen. Aan de moeizamere eerste helft in Westerlo stoorde hij zich niet. Losada ziet zijn groep immers steeds hechter worden.

Bovendien had Beerschot ook kansen toen het spel wat minder vloeiend was. "Ik was verrast dat Westerlo zijn systeem aan ons heeft aangepast. Er stonden enkele nieuwe namen in de ploeg. Ondanks dat we waarschijnlijk de mindere ploeg waren in de eerste helft, hadden we twee grote kansen via Vancamp en Fessou Placca tegenover één voor Westerlo waar Vetokele één op één komt met Vanhamel."

Hoger druk zetten

Even bijsturen was toch noodzakelijk. "We hebben onder de rust een aantal dingen aangepast. Dylan Saint-Louis en Fessou Placca konden hoger druk zetten. Op het middenveld was het man op man. De invallers hebben het heel goed gedaan. We gaan voor de derde keer op verplaating winnen, telkens door de nul te houden en zijn als enige ploeg ongeslagen in de tweede periode. Dat zijn alleen maar positieve zaken." 

De keuze om niet met Noubissi te starten was toch opvallend. "Placca en Saint-Louis hadden heel goed getraind. Noubissi kampt met een gebrek aan vertrouwen en was fysiek ook geen honderd procent. Toen ik coach werd, hadden we een kern van twaalf of dertien spelers. We hebben er een echte groep van gemaakt, met 22 spelers die ondertussen minuten gekregen hebben. Dat is onze sterkte", onderstreept Losada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws