Peeters houdt vast aan eerste doelstelling: "Pers heeft gezegd dat wij kandidaat-periodekampioen waren, wij niet"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bob Peeters wil met Westerlo beter doen dan vorig seizoen

Peeters houdt vast aan eerste doelstelling: "Pers heeft gezegd dat wij kandidaat-periodekampioen waren, wij niet"
Foto: © photonews

De vorige weken liet Westerlo al wat van zijn pluimen. De thuisnederlaag tegen Beerschot was dan zeker een streep door de rekening. Westerlo lijkt zich zo nog weinig illusies te moeten maken over de tweede periode. Bob Peeters wijst erop dat de doelstelling van de Kemphanen ook elders ligt.

"De doelstelling is nog altijd dezelfde: beter doen dan vorig seizoen. We haalden toen 34 punten. We moeten nog minimaal vijf punten halen om beter te doen", weet Peeters. Met de tweede periode was de coach van Westerlo dus niet bezig. "De pers heeft gezegd dat wij kandidaat-periodekampioen waren, wij niet. We zijn bezig met een project van drie jaar."

We moeten niet te veel naar de stand kijken 

In dat opzicht is het zaak van blijven progressie te boeken. "We zullen ook moeten doorselecteren. We zitten met vier, vijf jonge gasten in de ploeg. Dan is het logisch dat je even een dipje kent. We kunnen geen twee ploegen op de been brengen. We moeten niet te veel naar de stand kijken. Het is niet genoeg momenteel, maar het is ook niet dat we zijn weggespeeld door Beerschot."

Peeters blijft er dus bij dat het in 1B allemaal dicht bij mekaar ligt. "Het zijn kleine verschillen. Roeselare heeft in de eerste periode enorm gesukkeld, maar staat nu mee vooraan. Beerschot heeft ook gesukkeld, maar in dit format kan je de tweede periode winnen en toch nog promoveren. Wij moeten nu eerst tegen Lokeren punten pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties