Interview Deinze-speler ziet 1B-droom in rook opgaan: "Wat moet ik meer doen voor een contractverlenging?"
Dennis Rosiers
| 4 reacties

Seppe Brulmans moet op zoek naar nieuwe uitdaging

Deinze-speler ziet 1B-droom in rook opgaan: "Wat moet ik meer doen voor een contractverlenging?"

Met groot machtsvertoon kroonde Deinze zich tot kampioen in Eerste Amateur. Hierdoor maken de Oost-Vlamingen volgend seizoen hun opwachting in 1B. Al zal dat zonder Seppe Brulmans zijn. Het contract van de bijna 26-jarige centrale middenvelder werd verrassend genoeg niet verlengd.

Drie seizoenen was Seppe Brulmans een zekerheidje in het elftal van Deinze. De Limburger was steeds een van de drijvende krachten op het middenveld. "Het doel van deze club was om binnen de drie seizoenen te promoveren naar 1B. Daar zijn we in geslaagd... en hoe!? Twintig punten voorsprong, zoiets gaat nooit meer gebeuren in Eerste Amateur", aldus Brulmans. "Voor mij persoonlijk was dit het ideale moment om ook een niveau hoger te gaan voetballen."

Zover zal het echter niet komen voor Brulmans, althans niet bij Deinze. Tot veler verbazing wordt het contract van de voormalige jeugdinternational niet verlengd. "Het was even slikken en ik geef toe dat ik enorm aangeslagen was de eerste dagen. Ik had mijn zinnen echt op 1B gezet. Ook vanuit de spelersgroep, die uitzonderlijk goed aan elkaar hangt, kreeg ik veel telefoontjes. Voor iedereen, mezelf incluis, komt dit als een serieuze verrassing. Het is echt zonde, want het is een fantastische club. Ik begrijp echt niet wat ik meer moet doen voor een contractverlenging."

Per mail op de hoogte

Na bijna negentig matchen wordt Brulmans op een bedenkelijke manier bedankt voor bewezen diensten. "Dat ze voor volgend seizoen een extra concurrent zouden halen om me het vuur aan de schenen te leggen, dat zou ik perfect kunnen begrijpen. Maar dat ik gewoonweg geen plaats heb in een kern van 22 spelers: dat snap ik echt niet."

"Het getuigt van weinig respect om me dit nieuws te melden via mail, na alles wat ik voor deze club gedaan heb. Mijn looneisen waren zeker niet exuberant. De voornaamste reden zou zijn dat mijn statistieken niet goed genoeg waren. Sorry, ik ben een verbindingsman tussen verdediging en aanval. Ik probeer de aanvallen op gang te brengen. Dan lijkt het me logisch dat ik niet vaak tot scoren kom", besluit Brulmans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KMSK familie In 2017 kwam ik in Deinze aan met één doel: samen promoveren naar 1b. Drie jaar lang hebben we met z’n allen gestreden om die promotie werkelijkheid te maken. Deze trip bracht heel wat memorabele momenten met zich mee: de bekercampagne tegen Luik, RWDM en Club Brugge als orgelpunt, 2 reguliere seizoenen met mooi voetbal en als kers op de taart ons kampioenenseizoen met maar liefst 20 punten voorsprong! Met z’n allen hebben we ons langverwachte doel dit seizoen behaald. Een memorabel jaar dat we nooit zullen vergeten. Jammer genoeg heb ik zopas het nieuws gekregen dat ik niet meer pas in de plannen van de club. Als basisspeler in deze fantastische groep met schitterende resultaten zag ik dit niet aankomen. Op deze manier het harde werk van de afgelopen jaren ‘’bedanken’’, wringt. Ik ben niet de man van de statistieken maar van het spel. Om met een positieve noot te eindigen, wil ik graag al mijn ploeggenoten (broers) en supporters bedanken. De momenten in de kleedkamer voor en na een training/wedstrijd ga ik nooit vergeten. Doe dat goed in 1b en tot weerziens. Love you guys🧡 Seppe

Een bericht gedeeld door Seppe Brulmans (@sbrulmans) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties