Oefenwedstrijden: KV Mechelen beleeft barslechte voorbereiding, Beerschot scoort opnieuw niet

Oefenwedstrijden: KV  Mechelen beleeft barslechte voorbereiding, Beerschot scoort opnieuw niet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is zaterdag weer heel wat geoefend op de Belgische velden. We geven u hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Een verslag van Deinze - Cercle Brugge vindt u HIER
Een verslag van AZ - Racing Genk vindt u HIER
Een verslag van Standard - Nice vindt u HIER
Een verslag van Anderlecht - Nantes vindt u HIER
Een verslag van Club Brugge - Lille vindt u HIER

OHL - KV Mechelen

KV Mechelen heeft nog niet veel plezier beleefd deze voorbereiding. Na (zware) verliespartijen tegen Club Brugge, Standard en Westerlo, kon er zaterdag ook niet gewonnen worden van OHL. OHL won de oefenpartij met 3-0. Doelpunten waren van Sowah, Henry en Perbet (pen.). De mogelijke promovendus bereidt zich volop voor op de promotiefinale tegen Beerschot volgende week. De Leuvenaars hebben een betere voorbereiding achter de rug, met onder meer winst tegen Standard.

Beerschot - KV Kortrijk

Voor Beerschot loopt de voorbereiding evenmin zonder moeite. De Mannekens verloren eerder van AA Gent en speelden tweemaal 0-0 gelijk tegen STVV en Club Brugge. Ook tegen Kortrijk kwam Beerschot niet tot scoren. Het was evenwel geen onaangename wedstrijd. Noubissi en en Dom waren heel dicht bij een doelpunt voor Beerschot, maar troffen allebei de paal. Bij Kortrijk kwamen de grootste kansen van Lepoint, Ocansey en Gueye. Beerschot-doelman Vanhamel kon telkens redding brengen.

Opstelling KVK: Jakubech, Golubovic, Dewaele, Rougeaux, Van der Bruggen, Lepoint, Moffi, Makarenko, Jonckheere, D'Haene, Ocansey

KV Oostende - Union

KV Oostende nam het op tegen het Union van Felice Mazzu. Hjulsager zet Oostende op voorsprong na een defensieve blunder van Union, maar de troepen van Mazzu komen nog voor de rust gelijk via een strafschopdoelpunt van Fixelles. In extremis sleept Union een overwinning uit de brand. Nielsen verwerkt een onrechtstreekse bal in het Oostendse doel.

Zulte Waregem - STVV

Ook voor Zulte Waregem loopt de voorbereiding niet van een leien dakje. Eerder werd er verloren van Charleroi, OHL en RWDM en zaterdagmiddag moesten de troepen van Dury er ook tegen STVV aan geloven. Bruno bracht Essevee op voorsprong, maar STVV ging op en over Zulte via Lee Seung-Woo, Balongo en Lathouwers. Op het uur scoorde Srarfi de 2-3, meteen ook de eindstand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties